www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Her yıl 1-7 Ekim tarihleriarasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları İnegöl´de bu sabah düzenlenen programla başladı.

Her yıl geleneksel olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl´de de farklı programlarla kutlanıyor. Bu yıl ?Cami hayatın içinde, hayat caminin içinde? temasıyla gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Hafta kutlamaları, İnegöl´de bu sabah düzenlenen programla başladı. 10.00´da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programına; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve davetliler katıldı.

KALPLERİ İMAR ETME MERKEZİ CAMİLERDİR
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Ardından İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın, programın açılış konuşmasını yaptı. Aydın, ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. Sizler adına söz almak, sizin duygularınıza tercüman olmak ayrıca bir hassasiyet gerektiriyor. Bilindiği gibi Kuran-ı Kerim´e göre insanın yaratılış gayelerinden biri, dünyayı imar etmektir. Bu husus bizlere şöyle anlatılır; ?Allah sizi topraktan yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi.´ Yeryüzünü imar etmesi istenen insanoğlunun da bakıyoruz ki imara ihtiyacı var. İmanı, mümini, kalpleri imar etme merkezleri de camilerimizdir. Camiler imamlarımızla, müezzinlerimizle güzeldir, anlamlıdır. Camide imam cemaatine namaz kıldırırken; sultanın kapısında duran, cemaate manevi sözcülük yapan, cemaate manevi sözcülük yapan bekçiye benzer. İmam, ihtiyaç sahiplerinin dileklerini Allah´a ileterek arkasında duran cemaat adına ondan talepte bulunur. İmam, şeytan ile savaşta adeta askerin önündeki komutan gibidir. Bizler sadece camide değil, hayatın her alanında varız. Doğan çocuğun kulağında ezan sesisiniz, askere gidecek Mehmetçiğin duasısınız, evlenen gençlerin nikah şahidisiniz, hasılı bu hayata veda edip ebedi hayata göçen eden kardeşlerimizin refakatçilerisiniz? dedi.

Din görevlilerinin yaşadığı sorunlara da değinen Recep Aydın, ?Bizler bu hizmetleri yürütürken, köylerimizde lojmanlarımızın yeterince sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Hizmet ürettiğimiz bölgede bir olumsuzluk olduğunda da o olumsuzluk hemen bize fatura edilmeye kalkılıyor? diye konuştu.

İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu ise her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlar getirmesini temenni ederek ?Bursa´da Üftade Hazretleri var. Allah dostu. Onun olduğu ifade edilen bir beyitte Ulu Camiyle ilgili; ?Ey büyük cami! Ey büyük insanların toplandığı cami! Gece gündüz seni ziyaret edenlere ne mutlu.´ Diyor. Bizler de bu güzel toplantı için geldik. Ne mutlu bizlere? şeklinde konuştu. Müftü Hatipoğlu, konuşmasını camiler hakkında ayetlere değinerek sürdürdü.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İCRA EDİYORSUNUZ
Belediye Başkanı Alper Taban da salonu dolduran konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Taban, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Bugün Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir araya geldik. Öncelikle bu uğurda hizmet edenlere çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görevi icra ettiğinizin farkındayım. Bu konuda artık bugüne dair yeni bir şeyleri de ortaya koyabilmek adına daha fazla mücadelenin içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Camilerimizin sadece dolması değil, idrak noktasında eksikliklerin olduğunu düşünüyorum. Özellikle görevim gereği etrafı incelediğimde, güzel örnekleri gördüğümde insan tabi bir karşılaştırma imkanı buluyor. Bunun neticesinde de bu eksiklikler niye yaşanıyor diye sorgulama gereği duyuyorsunuz. Özellikle insanın zoruna giden, gayrimüslimlerin bir şeyleri başarmış olması, bizlerin de Müslümanız diyerek bazı noktalarda eksik kalmış olmamız beni ciddi rahatsız ediyor. İnşallah bu güzel hafta bunların sorgulanması adına güzel bir fırsat olur. Bugüne dair artık yeni bir şeyler ortaya konması gerektiğini düşünüyorum.?

DEVLETİMİZDEN YANA TARAFIZ
Son olarak kürsüye çıkarak salona hitap eden Kaymakam Şükrü Görücü de, ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1980´li yıllardan itibaren önce camiler haftası olarak başladı, daha sonra camiler ve din görevlileri haftası olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta. Öncelikle haftanızı tebrik ediyorum. Hocamız dedi ki imamlar taraf tutuyor. Evet, devletten yana, dinden yana, devletimizin geleceği için taraf olacağız. Ama köydeki muhtarlık seçiminde taraf olamayız. Bunu herkes yapıyor mu? Hayır. Ama biri bir işe bulaştığı zaman o hepimizi yaralar. Her kelimenin çok önemi var. Yoksa elbette cumhuriyette tarafız, devlette tarafız? Hizmette tarafsızlık vardır. Vaazlarımızda insanlarımızı kucaklayacak, insanlarımızın karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ortamını sağlayacağız. İnsanlarımızı değişik gruplara ayırırsak, bunun sıkıntısını 15 Temmuz´daki gibi bu millet çeker. Cumhuriyetin kuruluşunda da imamlarımızın, müftülerimizin, din görevlilerimizin büyük emek ve katkıları vardır? dedi.

Konuşmaların ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası için hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından ikramlarla program sona erdi.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71