CAMİNİN ŞAMPİYONLARI ONORE EDİLDİ

CAMİNİN ŞAMPİYONLARI ONORE EDİLDİ

Hüdai Cami İmam Hatibi Murat Küçük ve Halk Eğitim Merkezi Ata Savunma Sanatı Eğitmenleri ile birlikte ortak yürütülen proje kapsamında spor yapan öğrenciler, Bursa'da aldıkları başarılı sonuçların ardından cami cemaati önünde onore edildiler.

İl Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği Full Kontak Karete Müsabakalarına katılan Hüdai Camii gençlerinden Fatih Yıldız 45 kilogramda 1., Salih Kaya 40 kilogramda 3., Emirhan Ulaş 35 kilogramda 1. ve Hüseyin Ünal 50 kilogramda 1. oldu. Cuma namazının öncesinde çocuklar için yapılan onore törenine, Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, İlçe Genlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük ve cami cemaati katıldı.

TABİAT BOŞLUK ARZ ETMEZ

Programda camilerin spor ile iç içe güzel eserler ortaya koyduğunu belirten Burhanettin Özdemir, “Gençlere yönelik Kocatepe İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda Ata Savunma Sanatı dediğimiz spor dalları açtık. Hz. Muhammed S.A.V, Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı şeylerden bir tanesi, Mescid-i Nebevi’yi inşa etmek oldu. Hemen yanında bu mescidi Suffe Okulu ile taçlandırdı. Suffe Okulu bildiğiniz gibi eğitim öğretim gören çocukların yatıp kalktıkları bir yurt şeklindeydi. Baktığımız zaman ecdadımız da camileri bu peygamberimizden gördüğü şekilde, camileri sosyal hayatın görüldüğü, tartışıldığı merkezler haline getirmiş ve bununla ilgili de küllliye kültürü gelişmişi, hemen yanına hamam ve medrese, aş evi gibi değişik parçalarla tamamlamış. Görüyoruz ki günümüzde Hüdai Camii aynı Suffe Okulu gibi hemen altında çocuklara yönelik eğitimler verilmekte. Tabiat boşluk arz etmez. Bu boşluğu başkaları doldurur. Bu anlamda da gençlerimize yönelik sportif faaliyetler içinde. Yani konumuzla da alakalı olarak Murat hocamız isteseydi, namazını kıldırır evine giderdi, ama ben kendisini takdir ediyorum. 24 saat cemaate nasıl faydalı olabilirim mantığıyla hareket ediyor. Burada bu hizmette görev alan başta Murat hocamıza, İlçe Spor Müdürlüğümüze ve Ata Savunma Sanatı hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

SPOR GEREKSİZ GİBİ GÖRÜLÜYOR

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ise, “Murat hocamız gerçekten İnegöl’ün çok enteresan bir imamı. Sporla camiyi birbirine bu kadar güzel entegre etmek çok değerli hocamız, ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Geçen seneden beri çocukları camiye alıştırabilmek için çok güzel faaliyetler yürütüyor. Biz de destek olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da destek olmaya çalışacağız. Genel anlamda spora halkımızın, vatandaşımızın farklı bir bakış açısı var. Sanki angarya gibi, gereksiz gibi görürler. İşte bunun gereksiz olmadığını ve sporla caminin birlikte çok daha başarılı bir sonuç elde ettiğini hocamız gösterdi” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04