ÇAMUR ÇİLESİ BİTİYOR

ÇAMUR ÇİLESİ BİTİYOR

Alanyurt bölgesinde 266 konuttan oluşan afet konutları, uzun bir sürenin ardından nihayet çamurdan ve tozdan kurtuluyor.

CAMİ VE YEŞİL ALAN MÜJDESİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Afet Konutlarında incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çalışmaların 45 günde tamamlanacağını müjdelerken, konutlar bölgesinde bulunan 50 dönümlük alanın 8 bin metrekarelik kısmını dini tesis ve sosyal alan olarak planlandığını, geriye kalan

42 dönümlük bölümün ise yeşil alan olarak kalacağını söyledi.  

 

BİR HAFTA İÇERİSİNDE BAŞLAYACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, çalışmaların bir hafta içerisinde başlayacağını belirterek, “Tabi inşallah bahar ve yazla beraber de diğer müştemilatları bir bir tamamlayacağız. Pırıl pırıl dolaşılacak asfalt ve parke taşlarının, üst yapını öncesinde ilk önce alt yapının hazırlanması gerekiyor. Temennimiz odur ki, Belediyemizle işbirliği içerisinde yapılacak bu çalışma halledilsin ve vatandaşlarımızın sürekli şikâyet ettiği bu konuyu da halletmiş olalım.” dedi.

----------------

 

Alanyurt bölgesinde 266 konuttan oluşan afet konutları, uzun bir sürenin ardından nihayet çamurdan ve tozdan kurtuluyor. Heyelan nedeni ile kayma tehlikesinde olan 17 farklı köyden yaklaşık bin civarında vatandaşın yaşadığı konutlarda özellikle ara yollarının yeniden yapılması, tanzim edilmesi ve yağmur suyu kolektörlerinin düzenlenerek kanalizasyona bağlanması ile ilgili çalışma yapılacak.

BÖLGEDE İNCELEME YAPILDI

1 yıldır bu konuyla ilgili devam eden çalışmanın sonucunda afet konutlarında yapılacak olan 330 bin liralık yatırımın ihalesi önceki gün gerçekleştirildi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Başkan vekili Murat Gültekin, İl Genel Meclis üyesi Mehmet Altınay,  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Burhanettin Aydın ile belediyenin ilgili kurum müdürleri, dün bölgede ihaleyi alan müteahhit firmanın yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu. Burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilirken, bölge halkının da talepleri dinlendi.

45 GÜNDE TAMAMLANACAK

Milletvekili Hüseyin Şahin, normal şartlarda 180 gün sürecek olan çalışmaların 45 günde bitirilmesi için müteahhit firmadan söz alındı.

1 YILDIR TAKİP EDİYORDUK

Bölgede yapılan incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çalışmanın ihale bedelinin 330 bin lira olduğunu belirterek; “1989 yılında meydana gelen heyelan afetlerinden dolayı, eski bayındırlık bakanlığına bağlı Afet Acil İşlerinin düzenlemiş olduğu ve 17 köy vatandaşının bu gün meskun olduğu, 266 konutun özellikle ara yollarının yeniden yapılması, tanzim edilmesi ve yağmur suyu kolektörlerinin düzenlenerek, kanalizasyona bağlanması ile ilgili Afet Acil Durum Koordinasyonunun temin ettiğimiz kaynakla, Bursa İl Müdürlüğü vasıtasıyla ihale edildi. Afet evlerinin sokak aralarının 5 metre genişliğinde parke taşı döşenmesi, altyapı işinin yapılması, binalara giren sokak kapılarına kadar olan yolunda 3 metre genişliğinde parke taşı ile döşenmesi konusunu bir yıldır takip ediyorduk. Sonunda mutlu sona ulaştık. İş, müteahhit firmaya teslim edildi” dedi.

NİSAN YAĞMURLARINDA ÇAMUR OLMAYACAK

İhale şartlarına göre 180 günlük yapım sürecinin olduğunu dile getiren Şahin, “Müteahhit firma, bize bu işi 1 buçuk ay gibi kısa bir sürede bitireceğini söylüyor. Bizde arzu ediyoruz ki, hemşerilerimiz evlerine girerken, çıkarken çamurlanmasınlar. Bu konuda belediyemizin de desteğini gördük. Çevre düzenlemesi konusunda da belediyemizin desteğini göreceğiz. Özellikle il genel meclisi üyelerimize yapmış oldukları çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Afet Acil Durum Bursa Müdürümüz Burhanettin Aydın’a da çok teşekkür ediyorum. İnşallah burası Nisan yağmurlarından önce çamurlu olmaktan kurtulacak. Bu hizmeti buraya kadar getirmekte AK Parti teşkilatımızın büyük çalışmaları oldu” diye konuştu.

CAMİ VE YEŞİL ALAN MÜJDESİ

Konutların bulunduğu yerde 50 dönümlük bir alan olduğundan da söz eden Şahin, “Bu alanın 8 bin metrekarelik alanı dini tesis ve sosyal alan olarak planlamasını yaptırdık. Geri kalan 42 dönümlük bölüm de yeşil alan olarak kalacak. Bir aya kadar dini tesis alanı problemini de çözmüş olacağız. Cami yaptırma derneğimize bu alanı da aktarmış olacağız. Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

MÜTEAHHİT 1 HAFTA İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Çalışmalara Belediye olarak destek vereceklerini dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 1968-69’lu yıllardan itibaren afete maruz kalmış yaklaşık 17 köyün 40 yıllık hikâyesi olan sorununun, AK Parti iktidarında nihayete kavuşturulduğunu kaydetti. Bir kısmı Bayındırlık, bir etabı da TOKİ tarafından halledilen çalışmada maalesef, alt yapı konusunda bazı sıkıntılar ve problemler olduğunu dile getiren Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak özellikle diğer etapla alakalı vazifemiz olmadığı halde, bizim işimiz değil demek durumunda değildik. Destek vermeye çalıştık. Ama artık bir bütün olarak olayın tamamlanması adına da yaklaşık 1 yıldır AFAD’da Sayın Milletvekilimizin gayretleriyle iş takip edildi. Bugün itibariyle de ihalesi bitirilmiş olup müteahhidimiz de 1 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. Tabi inşallah bahar ve yazla beraber de diğer müştemilatları bir bir tamamlayacağız. Pırıl pırıl dolaşılacak asfalt ve parke taşlarının, üst yapını öncesinde ilk önce alt yapının hazırlanması gerekiyor. Temennimiz odur ki, Belediyemizle işbirliği içerisinde yapılacak bu çalışma halledilsin ve vatandaşlarımızın sürekli şikâyet ettiği bu konuyu da halletmiş olalım” dedi.

 

 

Fatih Mahallesi Muhtarı Selami Kavık da, afet konutları ile alakalı sorunu Milletvekili Şahin ve Belediye Başkanı Aktaş’a ilettiklerini ifade ederek; “Onlarda gerekli çalışmayı yaptılar. İnşallah en kısa zamanda buradaki çirkin görüntü ortadan kalkacak. Hassasiyetlerinden dolayı Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza ve AK Parti yönetimine teşekkür ederim” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68