www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇAMUR ÇİLESİ BİTTİ

ÇAMUR ÇİLESİ BİTTİ

Alanyurt bölgesinde 266 konuttan oluşan afet evleri, uzun bir sürenin ardından nihayet çamurdan ve tozdan kurtuldu. Büyük bölümü tamamlanan çalışmalar Haziran ayı içerisinde tamamlanacak.

 

Alanyurt bölgesinde 266 konuttan oluşan afet konutları, uzun bir sürenin ardından nihayet çamurdan ve tozdan kurtuldu.

SORUN KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR

Alanyurt Bölgesi’ndeki Afet Evleri’nde devam eden çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) sağlanan 330 bin TL ile yapılan çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi. Şahin, burada yaptığı açıklamada 266 konutun bulunduğu afet evlerindeki alt yapı ve çevre sonunun köklü olarak çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

BİNA GİRİŞLERİNE KADAR PARKE DÖŞENDİ

Bölgedeki çevre ve alt yapı sorununun vatandaşlar tarafından kendisinde iletildiğinde, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte inceleme yaptıklarını da hatırlatan Milletvekili Şahin, “İnegöl’de 1989 yılından beri muhtelif tarihlerde 17 köyde meydana gelen heyelanlar üzerine, zarar gören köylüler için 266 tane konut yaptırılmıştı. Ancak bölgede alt yapı ile ilgili çeşitli sıkıntılar olduğunu gördük. Yaptığımız incelemenin ardından sorunun çözümü için araştırma yapıldı. AFAD’dan bu işlerin yapılması için 330 bin lira temin ettik. Ardından da İl Özel İdaresi ihale yaptı. Böylece bölgede kanalizasyon ve yağmur suyu çalışması yapıldı ve sokaklar ile bina girişlerine parke taşı döşendi. Bugün burada sona yaklaşan çalışmaları inceliyoruz. Gördüğümüz aksaklıklarda da uyarıyoruz” dedi.

HAZİRAN AYI İÇİNDE TAMAMLANACAK

Milletvekili Şahin çalışmaların Haziran ayı içinde bitirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00