?ÇANAKKALE RUHU CANLANDI?

?ÇANAKKALE RUHU CANLANDI?

Demokrasi nöbetlerinin 26´ncı gecesinde İnegöllülere hitap eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarihin yeniden yazıldığına vurgu yaparak, ?101 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi bu vatanın evlatları o ruhla tekrar ayağa kalktı? dedi.

15 Temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla tüm Türkiye´de sokaklara inen halk, Demokrasi Nöbetini 26´ncı gününde de aynı coşkuyla sürdürdü. İnegöl´de de 15 Temmuz´dan bu yana devam eden demokrasi nöbetlerinin 26´ncı gecesinde, ilçe halkı Türk bayraklarıyla donattığı meydanda birlik beraberliğin en güzel örneklerini sergiledi.

Havanın kararmaya başlamasıyla birlikte sokaklara inen halk sabah gün aydınlanana kadar nöbetlerini sürdürürken, İnegöl Belediyesi´nin demokrasi nöbetleri programları da sürüyor. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan demokrasi nöbetinin 26´ncı akşamında Hafız Osman Bostancı ilçe halkıyla buluştu. Sesiyle İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşatan Bostancı´nın yanı sıra şiirleriyle demokrasi nöbetine renk katan vatandaşlar da binlerce İnegöllüden tam not aldı.

BU BULUŞMALAR BOŞUNA DEĞİL

Demokrasi Nöbetinde ilçe halkına yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´de olduğu gibi Bursa´nın diğer ilçelerinde ve Bursa merkezde, Türkiye´nin her yerinde ciddi bir sahiplenme olduğundan söz etti. Bu bir araya gelişlerin hiçbirinin boşa olmadığını kaydeden Aktaş, ?Hep söylüyoruz hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Ama 15 Temmuz akşamı birbirimize öyle kenetlendik öyle sahiplendik ki nihayetinde Belediyelerimiz de bunu belirli programlarıyla süsledi. Biz de burada Kuran-ı Kerimlerle, Mehterlerle büyüklerimizin, küçüklerimizin okuduğu şiirleriyle milli ve manevi duygularımızı burada her akşam tazeliyoruz. Daha önce de ifade ettim. Buradaki bekleyişlerin, burada bir araya gelişlerin hiçbiri boşuna değil. Çünkü 15 Temmuz akşamı deyim yerindeyse bütün Türkiye çok başka bir âleme uyandı. Uyandı derken, sabah uykudan uyanmak değil bu. Gecenin vaktinde uyandı? dedi.

?GÖZÜ DÖNMÜŞ BUNLARIN?

FETÖ terör örgütünün 40 yıldır yaptığı bu çalışmaların foyalarının son 4-5 yıldır ortaya çıkmaya başladığına da vurgu yapan Aktaş, ?Biliyorduk, meydanlarda Kuran-ı ve İslam´ı anlatan bir tane hocaları yoktu. Siz bu örgütün bir tane cami yaptığını, bir tane kuran kursu yaptığını bir tane bu memleketin hayrına ve menfaatine bir şey yaptığını gördünüz mü? Aksine paraları aldılar. Nasıl aldılar. Devletin belli kurumlarını, kademelerini ele geçirdiler ve üzülerek söylüyorum ki güzel bir sözü de kirlettiler. Hizmet güzel bir söz aslında. İş yerinde çalışan işine hizmet ediyor, Belediyede çalışan İnegöl´e hizmet ediyor, devlette çalışan vatandaşa hizmet ediyor? Hizmet güzel bir laf ama hizmet adı altında deyim yerindeyse belirli yerleri ele geçirdiler ve yıllarca bu memleketi için için sömürdüler. Adına hizmet dediler ve birçok kurum ve kuruluşta belirli güçleri ele geçirerek bunu cemaat ve din kisvesi adı altında ayaklar altına aldılar. Burada başı açık kardeşlerim de var başı kapalı kardeşlerim de var. Onlar askeriyede olabilmek adına öyle şeyler yaptılar ki? O papaz görünümlü adam içki de içeceksiniz, her türlü melaneti de yapacaksınız dedi. Yeter ki dedi askeriyeyi ele geçirelim. Ve nihayetinde ele geçirilmeye çalışılan askeriyenin 15 Temmuz 2016 akşamı neler yaptığını hep birlikte gördük. Allah böyle bir geceyi bir daha yaşatmasın. Cemaat adı altında ortaya çıkan bir topluluk bu kadar iğrençleşemez, bu kadar vahşileşemez. Bu memleketin üzerine bomba yağdıracak, mermilerle bu memleketi tarayacak ve 250 civarında kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla insanlarımızın hayatına mal olacak bir cinayeti hep birlikte işlediler. Gözü dönmüş bunların. Ama şundan emin olabilirsiniz, kesinlikle kanuni çizgiden sapmadan bunları yapanların asla ve asla yanlarına kar kalmayacak? şeklinde konuştu.

GELECEK GÜNLER ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Başkan Aktaş, 15 Temmuz´da yaşananların hesabının sorulacağını da ifade ederek; ?Devletin çok güçlü bir hafızası var. Memleket MOBESE kameralarıyla dolu. Hiçbir şey gizli ve saklı değil. Gönlünüz müsterih olsun. Devlet herkesi gözetliyor. Devlet bunların yaptıklarının farkında ve bunlar takdir edersiniz ki belirli bir plan dahilinde, belirli kodlarla, belirli şifrelerle konuşup anlaşıyorlardı. Gayri resmi bir sürü işin altına imza atıyorlardı. Öyle vatan evlatları kamuda geri kaldı ki, öyle vatan evlatları bunların yüzünden ordudan atıldı ki? Ya bunların sistemine gireceksin ya da gireceksin. İkinci bir ihtimal yok. Ama 15 Temmuz akşamı o yaptıkları darbe kalkışması bunların başına öyle bir çalındı ki nihayetinde bu günden sonra film tamamen tersine döndü. Sizin bu duruşunuzla sizin bu dirayetinizle sizin dualarınızla, sizin o samimiyetinizle şimdi alaşağı oldular. Gelecek günler çok daha güzel olacak? diye konuştu.

ÇANAKKALE RUHU AYAĞA KALKTI

15 Temmuz darbe girişiminin 101 yıl önceki Çanakkale ruhunu yeniden ayağa kaldırdığını da belirten Alinur Aktaş, ?Belediye olarak hiçbir planımız ve projemizle ilgili geri adım atmıyoruz. İşadamlarımıza da geçen Bakanımız geldiğinde aynı şeyi ifade etti. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya´ya gitti. Tarih yeniden yazılıyor kardeşlerim. Ülke öyle bir bataklığa sürükleniyordu ki, Türkiye Mısırlaştırılmaya çalışılıyordu. Evet, bizim de hatalarımız ve eksiklerimiz vardı belki hamdolsun hep beraber titredik ve kendimize geldik. Bu milletin evlatları birbirlerine öyle bir sarıldı ve kenetlendi ki tıpkı 101 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi bu vatanın evlatları o ruhla tekrar ayağa kalktı? ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE´DEN ASLA VAZGEÇEMEZLER

?Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak? diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş, ?Bakın Cumhurbaşkanımız da bir açıklamasında Allah affetsin dedi. Biz de bu konuda hatalar yaptık. Ama hep yapılan bu girişimler, bu hamleler daha güzel olsun, daha iyi olsun, bu vatanı seven, koruyan, sahip çıkan evlatlar bu işte yetkili olsun da geleceğimiz daha güzel olsun kabilinden bir yaklaşımdı. Türkiye´nin en iyi profesörlerini, en iyi bilim adamlarını yetiştirebiliriz, en iyi mühendislerini, en iyi işadamlarını yetiştirebiliriz ama bu insanların içerisinde insan sevgisi ve Allah korusu olmadığı sürece asla ve asla yetiştirdiğimiz bu siyasetçinin de profesörün de hiçbir kıymeti yok. Bundan sonra vatandaş olarak hepimize çok büyük görevler düşüyor. En iyi doktorları yetiştireceğiz, en iyi işadamlarını, en iyi çiftçileri yetiştireceğiz. Biz 79 milyon nüfusla Avrupa´nın 2´nci büyük nüfusu ve 6´ncı büyük ekonomisiyiz. Dünyanın da 17´nci büyük ekonomisiyiz. 200 küsur devlet var dünyada. Sanıyor musunuz ki bizden vazgeçecekler. Biz Rusya ile yakınlaştık diye birilerinin sırtına döneceğini mi zannediyorsunuz. Mümkün değil vazgeçemezler. Öyle bir stratejik noktadayız ki, Türkiye öyle hızlı ilerliyor ki?? dedi.

NÖBETLERE NOKTA DEĞİL VİRGÜL KOYUYORUZ

Son olarak demokrasi nöbetlerinin devam edip etmeyeceğine ilişkin konuşan Aktaş, ?Başbakanımız söyledi biliyorsunuz, nöbetlere Çarşamba akşamı nokta koymuyoruz, virgül koyuyoruz. Devamı gelebilir. Size eğer çağrıda bulunursak milli irade meydanına nöbete bekliyoruz diye, sakın 10 Ağustos 2016 27´nci nöbetle sona ermiştir demeyin. Başbakanımız Binali Yıldırım Bey bugün söyledi, 10 Ağustos´ta virgül koyuyoruz dedi. Virgül koyduğunuz zaman o cümle devam edebilir. Ama nokta koyduğunuz zaman bitmiştir. Dolayısıyla bu opsiyonu da bırakmış olalım. Ben biliyorum ki hiç şüphem yok hemen koşup geleceksiniz? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07