Çanakkale, Milletimizin Birlik ve Beraberliğinin Doruk Noktasıdır

Çanakkale, Milletimizin Birlik ve Beraberliğinin Doruk Noktasıdır

Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yayımlayan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “250 bin şehit ile bedel ödemenin ne demek olduğunu, bedel ödenecek ulvi değerlerin ise ne kadar önemli olduğunu öğütleyen Çanakk

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle yayımladığı basın açıklamasında Çanakkale Ruhunu, Kurtuluşu arayan Milletlerin reçetesi olduğunu dile getirerek, “Topraklarımızı, ebedi vatan yapan, maziye hamaset ve azametini iade eden, imkânsızlığın içinden kurtuluşu ve varoluşu çıkaran haliyle; Sami Paşazade Sezai’nin ‘üç mucizeler muharebesi’ diye tanımladığı ‘Çanakkale Zaferi’, sömürülen ve ezilen ülkelere ilaç olan ruhu haykırmaktadır. Emperyalist güçlerin istilacı emellerine karşı toplu vuran yüreklerin zaferi olarak sömürülen halklara kurtuluş reçetesi sunan Çanakkale, var olmaya azmetmiş bir milletin iradesini kıracak hiçbir güç ve kuvvetin olmadığını haykıran muhteşem bir abidedir. Yok, edilmeye azmedilen tarihi bakiyenin, emperyalist emellerin sofrasına konulmak istenen bir milletin, kurtuluşunu taşıdığı asil ruha borçlu olduğunu haykıran yeniden varoluşunun adresi Çanakkale, gençlerimize yaşamın anlamını ve adanmışlığın mefkûresini öğütlemektedir” dedi.

Günümüzde Yaşanan Etnik Hastalıkların İlacıdır Çanakkale

250 bin şehit ile bedel ödemenin ne demek olduğunu, bedel ödenecek ulvi değerlerin ise ne kadar önemli olduğunu öğütleyen Çanakkale’nin, milletin birlik ve beraberliğinin en doruk noktası olduğunu kaydeden Aktaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “‘Söz konusu vatan kurtuluşu ise, gerisi teferruattır’ bilinciyle en güzel aidiyetin vatana olan aidiyet, en güzel birlikteliğin ise din, vatan ve namus için yapılan birliktelik olduğunu haykıran, ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcı, sömürülen mazlum milletlerin kurtuluş kodlarını bulacağı, günümüzde yaşanan etnik hastalıkların ilacıdır Çanakkale. Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunabileceğini göstermesi açısından sömürülen mazlum milletlere en iyi örnek teşkil edecek olan Çanakkale; imanın demire, çeliğe ve teknolojiye karşı zaferinin adresidir. Vatanseverliğin, cesaretin ve en yüksek faziletlerin sergilendiği Çanakkale Zaferi’nin 96. yılı dolaysıyla 18 Mart Şehitler Günü’nü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”dedi.

 

 

                                                                          



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54