www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Cani, Sadist Ruhlu, Katil Kişiler?

?Cani, Sadist Ruhlu, Katil Kişiler?

Muğla´da yaşanan hayvan katliamına tepki gösteren İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, zehirlenerek ölmenin en acı veren ölümlerden biri olduğunu belirterek; ?Hangi canlı böylesi bir acıya, insan eliyle gark edilebilir? B

İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, Muğla´nın Ortaca ilçesinde yaşanan hayvan katliamı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TEPKİSİZ KALMAMALIYIZ

Konu ile ilgili konuşan Başkan Şebnem Erkan, ?Muğla´nın Ortaca ilçesindeki bir parkta 11 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü basından öğrenmiş bulunuyorum. Üzüntümün tarifi yok. Çünkü Allah´ın verdiği canı hangi insan elleri ediyor da alıyor? Olayı belediyenin temizlik görevlileri fark etmiş ve haber vermişler. Toplamda 13 kopek bulunmuş zehirlenen 2´si tedavi edilebilirken 11 köpek hayata gözlerini yummuş. Bulunamayan ve zehirlendiğini düşündüğüm köpekler de vardır. Şüphesiz ölüm her canlı için kaçınılmazdır fakat zehirlenerek ölmeyi araştırdığımızda en acı çekerek can verilen ölüm türü olduğunu görüyoruz. Nefes darlığı ile başlıyor ardından nefes alınamıyor ve ciğerlerin patlaması gerçekleşiyor. Bu sırada kalp krizi de yaşanıyor. Hangi canlı böylesi bir acıya, insan eliyle gark edilebilir? Bunu yapanlar cani, sadist ruhlu, katil kişilerdir. Toplumumuzda böyle insanların varlığından çok rahatsızım. Yasal açıdan da yapılan bu cinayet suç teşkil etmektedir ve cezası vardır. Çevrenizde gördüğünüz bu tür olaylara tepkisiz kalmayın ve şikâyetinizi bildirin lütfen. Sokak hayvanları bizim sokak sakinlerimiz, mahallerimizi paylaştığımız komşularımızdır. Köpeklerin yaşadıkları yere sayısız faydaları vardır. Depremi 5 dakika önce hissedip havlarlar, hırsız ve benzeri olan kişileri bize haber verirler. Ve en önemlisi doğanın dengesidirler. Olayın bir an önce aydınlığa kavuşup köpeklerin ölümüne sebep olan kişilerin ceza almasını diliyorum? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19