www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cansuyu´ndan 3 Kıtaya Yardım

Cansuyu´ndan 3 Kıtaya Yardım

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri, dünyanın dört bir yanına ümmetle bayramlaşmak için yola çıkıyor.

Kurulduğu günden bu yana başta Anadolu olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların yardımına koşan Cansuyu Derneği, bu yıl da Kurban Bayramı vesilesiyle ümmetle bayramlaşmak için yola çıkacak.

 

İNEGÖL´DEN AFRİKAYA İKİ İSİM

Cansuyu Derneği İnegöl temsilciliği, kurban bayramı için de hazırlıklarını tamamladı.  Şehrin muhtelif yerlerini bağış kampanyası pankartlarıyla donattı. İnegöl´de Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışlanan yardımları iki isim mazlumlara ulaştıracak.  Sömürü çarkı altında halen ezilen dünyada ilgiye hasret ülkelerden olan Gambiya´da Metin Çamlıdere BurkinoFaso´da ise İlyas TasçıTürkiye´den bağışlanan kurbanları mazlumlara ulaştıracak ekipler içerisinde görev alacak.

 

CANSUYU DERNEĞİ, KURBAN BAYRAMI´NA HAZIR

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İnegöl İlçe Temsilcisi Osman Küçük, ?Dünya genelinde bu sene hedefimiz 60 bin kurbana ulaşmaktır? dedi.Küçük, yaptığı açıklamada, derneklerinin kuruluğu günden bu yana gerek yurt içi gerekse yurt dışında kurban organizasyonları yaptığını, bu yılda 28 ülkede kurban kesimi gerçekleştireceklerini belirtti.

 

Kurban fiyatlarını da bölgelere göre belirlediklerini ifade eden Küçük, ?Bu yıl yine özellikle Afrika´da fiyatlar ekonomik durum biraz daha uygun olduğu için 500 lira olarak belirlendi. Cansuyu Derneğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da hedefi yükseltmiştir. Geçen sene yaklaşık 30 bin kurban kesimi gerçekleştirilmişti. Dünya genelinde bu sene hedefimiz 60 bin kurbana ulaşmaktır. Bu amaçla çalışmalarımız devam ediyor."

 

Cansuyu 2018 Kurban Bedellerinin Afrika için 500 TL, Asya için 550 TL, Filistin için bin 100 TL, Gazze için bin 700 TL ve Türkiye için bin 100 TL olduğu bildirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25