Cansuyu´ndan Bağışa Davet

Cansuyu´ndan Bağışa Davet

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İnegöl Şube Başkanlığı, ilçe halkını kurban bağış kampanyasna katılmaya davet etti.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Osman Küçük ve Başkan Yardımcısı Cemalettin Salih´in katıldığı kahvaltılı basın toplantısında, dernek tarafından ülke genelinde başlatılan kurban bağışı kampanyası ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

1 MİLYON 160 BİN MUHTACA HİSSE ULAŞTIRILDI

Cansuyu Derneğinin mağdur ve yardıma muhtaç bütün bölge ve ülkelerde kurban kesimini hedeflediğini belirten Başkan Osman Küçük, ?Kurban ve Hac ibadetlerinin ifa edildiği Zilhicce ayına girmiş bulunuyoruz. Öncelikle bu ayın ve önümüzdeki Kurban Bayramının tüm İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasına vesile olmasını dilerim. Cansuyu İnegöl Şubesi olarak Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik eder, yapacağınız ibadetlerinizin ve keseceğiniz Kurbanlarınızın kabul olmasını dileriz. Cansuyu Derneği olarak başta Türkiye olmak üzere, Balkanlar ve Ortadoğu, Asya ve Afrika kıtasında toplam 40 ülkede Kurban kesim ve dağıtım çalışmalarımız sürmektedir. Sadece Kurban kesmek değil, kesilen kurbanların etlerinin, kesildiği bölgede dağıtılması gerektiğine inanıyor ve bunu sağlıyoruz. Geçen Kurban Bayramında sizlerin desteği ile 25 ülkede 1 milyon 160 bin muhtaca 23 bin kurban hissesi ulaştırdık. Cansuyu Derneği 2009 yılından bu yana Kurban organizasyonlarında genel fiyatlandırma yerine, Bölge fiyatlandırması yöntemini kullanmaya başlamıştır. Farklı fiyatlandırma sisteminin uygulanmasının nedeni, kurbanlık sıfatı taşıyan ve kesimi yapılmaya dinen uygun olan hayvanların bölgelere bağlı olarak fiyatlarının farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Buna göre bu yıl kurban bedelleri, Afrika´da 400 TL, Asya´da 450 TL, Türkiye-Filistin Kampları-Balkanlar 850 TL ve Gazze´de bin 300 TL olarak belirlenmiştir? dedi.

KAN AKMADAN KURBAN SAYILMAZ

Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı sırasında tamamen dini vecibeler yerine gelecek şekilde hareket edildiğini ifade eden Küçük, ?Kurbanlık hayvanların alımları, kesim yapılacak olan ülkelerden temin edilmektedir. Kurban niteliğini taşımayan hiçbir hayvan alımı kesinlikle yapılmamaktadır. Kurban niteliği taşıyan hayvanların, kurban sıfatını taşıması için hayvanın mutlaka Kurban Bayramının 3. günü ikindi ezanına kadar dini kaidelere göre kanının akıtılması gerekir. Kan hayvandan akmadan kurban sayılmaz. 2005 yılından bu yana derneğimize bağışlanan tüm kurbanların kanı akıtılmıştır. Bize vekâlet veren bağışçılarımızın, kurban bağışı dernek sistemlerine kaydedildiği anda, vermiş olduğu GSM numarasına, bağışın sistemlerimize kaydedildiğine dair bir SMS gönderilir. Aynı şekilde, kurban kesimi yapıldıktan sonra, adına kurban kesilecek kişinin GSM numarasına kurbanının kesildiğine dair bir SMS gönderilir. Kesim öncesi, kesim anı ve dağıtım anı video kamera ile kayıt altına alınır. Kurban bayramından sonra ki süreçte, ülkelere göndermiş olduğumuz ekipler geri geldikten sonra video kameraya kaydettikleri görüntüler tek tek ve isim isim düzenlenerek, kurban bağış yapan bağışçılarımız web sitemiz üzerinden bu görüntü videolarını izleyebilmesine imkân sağlanmaktadır. Değerli ilçe halkımıza, milletimize barış ve huzur içinde bayram dileriz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07