www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇARŞI REKORA KOŞUYOR

ÇARŞI REKORA KOŞUYOR

Bursa Basketbol Genç Erkekler Ligi´nde mücadele eden temsilcimiz Çarşıspor, deplasmanda karşılaştığı Oksijen Spor Kulübü´nü 102-25 mağlup ederek, 8´inci maçından da galibiyetle ayrıldı.

 

Bursa Basketbol Genç Erkekler Ligi´nde ilçemizi temsil eden Çarşıspor, başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Normal sezon grup maçlarının 8´incisinde Çekirge Spor Salonu´nda Oksijen Spor Kulübü ile karşılaşan temsilcimiz baştan sonra üstün oynadığı ve keyif veren basketboluyla göz doldurduğu müsabakadan, 102-25 gibi 77 sayı farklı skorla galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçlarla grubunun yenilgisiz lideri olarak yoluna devam etti.

 

EN SKORER BABACAN OLDU

Temsilcimiz ilk periyodu 23-5, devreyi ile 49-20 önde bitirdi. Maçın 3. ve 4. periyodunda savunmanın sertliğini giderek arttıran ve agresif bir görüntü çizen Çarşıspor, bu 20 dakikalık dilimde sadece 5 sayı yerken, rakip çembere 53 sayı bırakmasını da bildi. Tüm oyuncuların sayı bulduğu karşılaşmada takımın 2000 doğumlu oyuncusu Ahmet Babacan, oynadığı güzel basketbolunu 22 sayı ile süsledi. Bunun yanı sıra Onur Sak 12´sini ikinci yarı da attığı karşılaşmada toplam 18 sayı atarken, Berkant Kaya 17, Emre Erdoğan 15, Furkan Arslan 13, Hakan Demirhan 6, Furkan Doğan 3,Hakan Marangoz, Umut Şen, Oğuzhan Üçevliler ve Doğancan Demir 2 şer sayı attılar.

 

HER MAÇ ÜZERİNE KOYARAK İLERLİYORUZ

Maç sonu değerlendirmelerinde bulunan günün başarılı isimlerinden Hakan Demirhan, ?Bugün basketbol konusundaher maç üzerimize eklediğimizin ispatı oldu. 40 dakika boyunca tüm takım olarak çok iyi savunma yaptık. Hücum organizasyonlarında seçim hatalarımızın en aza indirdiğimiz karşılaşmaydı. Bu da skora yansıdı? dedi.

 

ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu sene 2.  kez takımın en skoreri olan Ahmet Babacan ise, ?Keyif aldık. Çok tempolu savunma ve bunu hücumla birlikte birleştirdik. İkisini takım olarak yaptığımız andan itibaren çok büyük bir enerji ile sahada oluyoruz. Bu akşam da böyle oldu. Şut yüzdemizi yukarı çektiğimiz maçtı. Bunun devamı gelmeli. Bu yüzden de çok çalışmaya devam etmeliyiz? şeklinde konuştu.

 

GELİŞİME AÇIK BİR EKİBİZ

Genel bir değerlendirmede bulunan antrenör Kemal Başaran ise, ?40 dakika boyunca takım olmanın, paylaşmanın, herkesin bir diğer takım arkadaşlarının bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmasında etkin olduğu bir maç oynadık. Savunma anlamında A´dan Z´ye ne gerekiyorsa yaptık. Özellikle hücum sahasına tempolu geçişlerimiz ve sahaya doğru yayılmalarımız bizim çok daha şut ya da penetre imkânları bulmamıza neden oldu. Bugün kısa oyuncularımızın etkinliği kadar, uzunlarımızın da agresifliği kararlığımızı gösterdi. Biz her maç hem kişisel hem de takım olarak üzerine koyan, gelişime açık bir ekibiz. Bu gençler izleyenlere zevk veren bir basketbol oynuyorlar. Maçları kazanır kaybedersiniz. Bunlar ayrıdır, ancak bu takımda basketbola dair kazanan oyuncular çıkacak. Biz bu oyuncularımızın gelecekleri, üniversite yaşamları ve belki de bir kısmının profesyonel olma ihtimali için basketbolun çok önemli bir aracı olduğunu biliyoruz. Bunun için çalışmaya ara vermeden devam edeceğiz. Tüm oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum. Bugün altyapılarda kaliteli ve özgün oyunun ne demek olduğunu bizlere gösterdiler? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19