www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çarşı Şampiyonluğa Koşuyor

Çarşı Şampiyonluğa Koşuyor

Bursa Genç Erkekler Klasman Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz İnegöl Çarşıspor, Orhangazi İlçe Kapalı Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada Orhangazi'yi 72-66 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı.

Bursa Genç Erkekler Klasman Grubu ilk karşılaşmasında Bursa Oksijen Spor`u yenmeyi başaran temsilcimiz, ikinci karşılaşmasından da sahadan zaferle ayrılmayı bildi. Karşılaşmaya son derece etkili başlayan ve üstünlüğünü ilk yarının sonuna kadar sürdürmeyi başaran Çarşıspor, devreye 10 sayı farkla 40-30 önde girdi. Takım kaptanı ve guard bölgesinde oynayan oyuncusu Furkan Doğan’ın 3 faul alması ile 3. periyoda rotasyonla başlayan temsilcimiz, bu periyotta istediği oyun düzenini bir türlü oturtamadı ve son periyoda 3 sayı farkla geride girdi. Maçın final periyodunda Emre Erdoğan ve Furkan Arslan’ın elinden üst üste 3 sayılık isabetli basketler bulan ve savunma sertliğini giderek arttıran temsilcimiz karşılaşmanın bitmesine 3 dakika kala üstünlüğü tekrar ele aldı ve maç sonuna kadar bunu koruyarak sahadan zaferle ayrılmasını bildi.

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Müsabakanın ardından galibiyeti değerlendiren tecrübeli antrenör Kemal Başaran, “Bugün her açıdan ilkler oldu. Bunlardan biri bu zamana kadar sürekli olarak öne geçtiğimiz maçlarda farkı koruyabiliyorduk. Ancak bu maçta geriye düşme sıkıntısını yaşadık. Bu tip skorun el değiştirmesi basketbolun doğal bir parçası. Önemli olan takım olarak nasıl bir reaksiyon vereceğinizdir. İkincisi ise erken faul problemine giren oyuncularımızın olması nedeni ile genel tercih ettiğimiz 2 uzunlu sistemden vazgeçip maçın genelini 4 kısa ve zone press ile oynamış olmamızdı. Orhangazi öne geçtiğinde ciddi bir tribün baskısı ile de karşılaştık. Ancak bir basketbolcuyu oyuncu yapan böyle adrenalini ve stresi yüksek durumlarda sakinliğini koruyarak mantıklı seçimler yapabilmesidir. Biz de bunları gerçekleştirdik. Doğru saha yerleşimi ile çok boş dış şut şansını yakaladık. Hiç bir oyuncumuzun eli titremedi. Bunlar antrenmanların meyvesidir. Bugün bizlere aylardır çalıştığımız detaylar, farkındalıklar, özel şut antrenmanları ve savunma azmimiz maç kazandırdı. 40 dakika boyunca düştüğü yerden kalkmasını bilen, karakterini ortaya koyan oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir deplasman galibiyeti aldık” dedi.

EN SKORERİ ERDOĞAN OLDU

Temsilcimize galibiyeti getiren isimler ise attığı 24 sayı ile yıldızlaşan Emre Erdoğan ve galibiyette rakip çembere 20 sayı bırakarak önemli pay sahibi olan Furkan Doğan oldu. Furkan Arslan 13 sayı atarken, Onur Sak 6 sayı, Metin Acar 4 sayı, Doğancan Demir 3 sayı, Ahmet Babacan 2 sayı ile takımlarına ciddi katkı verdiler.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19