www.haberyorumgazetesi.com

ÇARŞI YENİLGİYE KARŞI

ÇARŞI YENİLGİYE KARŞI

Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda grubun güçlü ekiplerinden Oksijenspor ile karşılaşan Çarşıspor genç takımı, karşılaşmadan 64-54'lük galibiyetle ayrıldı.

 Pazartesi akşamı Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gruplarının güçlü ekiplerinden Oksijen Spor ile karşılaşan temsilcimiz, karşılaşmadan 64-54’lük skorla ayrılmasını bildi. Üst üste oynadığı son 3 maçtan da zaferle ayrılan Çarşıspor, böylece galibiyetlerine yeni bir halka daha ekledi.

FURKAN’IN BASKETİ KIRILMA ANI OLDU

Maça hızlı başlayan ve ilk 5 dakikada 15-4 öne geçen temsilcimiz, erken yaşadığı faul problemleri sonrasında rakibine kolay sayı fırsatları verdi ve devreye 30-30 eşitlikle girildi. Karşılaşmanın ikinci yarısına çok daha istekli ve iyi basketbol oynayarak başlayan temsilcimiz, özellikle 4. periyoda ağırlığını koydu ve karşılaşmadan zaferle ayrıldı. Maç 47-47 iken Furkan Arslan’ın attığı kritik basket ise temsilcimiz adına karşılaşmanın kırılmanı anıydı.

İSTEDİKLERİMİZİ YAPAMADIK

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan antrenör Kemal Başaran, “Orhangazi deplasmanından sonra yine bir deplasman maçı oynadık. Çok etkisiz bir ilk yarı oldu. Sahada istediğimiz hiçbir şeyi yapamadık. Oyun kurucumuz Furkan Doğan’ın erken 3 faul alması organizasyonumuzu etkiledi. Ancak bu tip durumlarda ne kadar takım olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. İki maçtır ilk yarıları istediğimiz tempoda oynayamıyoruz. İkinci yarı ise çok daha pozitif basketbol oynadık. Biz, diğer takımlara göre 1-2 yaş daha genç bir takımız. Ancak buna rağmen kazanmayı alışkanlık haline getiren bir oyuncu grubuna sahibiz. 3 yıldan beri İnegöl’ü basketbol branşında son derece başarı ile temsil ediyoruz. Bu çocuklarımız ortaya koydukları mücadele ile çok daha fazlasını hak ediyor. Hep söylediğim gibi hem maç kazanmak hem de Türk basketboluna oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Bunu da başarmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KAYBEDEN TAKIMDAN KAZANAN OYUNCU ÇIKMASI ÇOK ZOR

Velilerin spor yapan çocuklarını daha fazla desteklemesi gerektiğini de söyleyen deneyimli antrenör Başaran, “3 seneden beri oyuncularımıza hem eğitim hem de spor hayatını bir arada götürebileceklerini, bir koltukta iki karpuz taşımanın zor olmadığını ve veliler için bu geçen zamanların ‘lüzumsuz’ olarak görülmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Bizim10’da 1 nüfusumuz sahip Litvanya, Slovenya, Hırvatistan gibi ülkeler senelerden beri basketbolda ekol ise biz de spora bakış açımızı değiştirip bunu da bir meslek olarak görmelerini sağlamak zorundayız. Sorun tamamen mental. İnanıyorum ki pek çok oyuncu basketbol yeteneği sayesinde üniversite hayatını burs alarak sürdürecek” şeklinde konuştu.

FURKAN’LARIN ETKİLİ PERFORMANSI DEVAM EDİYOR

Galibiyetle sonuçlanan karşılaşmada ise Furkan Doğan 21 sayı, Furkan Arslan 16 sayı, Emre Erdoğan 10 sayı, Berkant Kaya 8 sayı, Onur Sak 6 sayı, Ahmet Babacan 2 sayı ve Doğancan Demir 1 sayı ile katkıda bulundular.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04