"ÇARŞIDAKİ AYDINLATMA YETERSİZ"

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, çarşı içerisindeki aydınlatmaların yetersizliğine dikkat çekerek, UEDAŞ yetkililerini göreve davet etti.

 

Yapılan özelleştirmelerin hizmet kalitesini artırmak yerine cep doldurmak mantığı ile yapıldığını aktaran Malçok, çarşı içerisinde sokak lambalarının yetersiz olduğunu belirtti.

?SORUN UEDAŞ´TAN DOLAYI KAYNAKLANIYOR?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, ?Çarşı içerisinde bayram geldiğinden dolayı İnegöl Belediyesi kaldırım işgalleri yasağını kaldırdı. Ayın 10´undan itibaren esnaflarımız tezgâhlarını açmaya başladılar. Fakat Belediye´nin kaldırmış olduğu yasak sorunlarımızı çözmedi. Bu arada başka bir sorunumuz çıktı. Bu sorun da UEDAŞ´tan dolayı kaynaklanıyor. Bayram üstü çarşı içerisindeki sokak lambalarının aydınlatmalarında ampullerin patlak ya da arızalı olmasından dolayı vatandaşlar çarşı içerisin karanlığa düşüyorlar ve rahat gezemiyorlar, nezih bir ortam oluşmuyor. Esnaf Odası Başkanı olarak esnafımızdan böyle şikâyetler alıyoruz. Kendim de şahsen buna şahit oldum. Çarşının muhtelif bölgelerinde bayram üstü ışıklandırmanın daha kuvvetli olması gerektiğine inanıyorum. Kışın UEDAŞ´ın İnegöl halkına ve yeni mahallelere yaşattığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Temmuz ayının güzel günlerinde, özellikle yağmur ve benzeri bir durum olmaması halinde böyle bir sıkıntıyı esnafa yaşatmalarının nedenini anlamıyorum. Özelleştirme mantığı insanları zor durumda bırakma mantığı olmaması lazım. Devletimiz özelleştirme yapıyorsa bunda özelleştiren şirketlerin çok daha kaliteli ve güzel hizmetler sunması lazım ki özelleştirmenin mantığı olsun. Ama Türkiye´de özelleştirmeler ne yazık ki güzel hizmetler değil cepler nasıl dolar mantığı ile yürüdüğünü bir kez daha gösterdi? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07