www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇARŞIDAN ÇIT ÇIKMIYOR

ÇARŞIDAN ÇIT ÇIKMIYOR

Ramazan ayının etkisiyle çarşı bölgesinde hareketlilik durma noktasına geldi. Gelirleri düşen esnaf, bayram arifelerini sabırsızlıkla bekliyor.

 

Ramazan ayının yaz sıcaklarına gelmesiyle İnegöl´ün çarşı bölgesi adeta hayalet şehre büründü. Sabah ve öğle saatlerinde sessizliğe kapılan çarşıda son 1 haftadır işler durma noktasına gelmiş durumda. Vatandaşlar sıcak ve orucun etkisi ile kendisini eve kapatırken, hareketlilik genelde akşam vaktinde meydana başlıyor.

İNEGÖL SOKAĞA DÖKÜLÜYOR

İftara kadar yaşanan sessizlik akşam namazının ardından yerini büyük bir kalabalığa bırakıyor. İftarın ardından adeta sokağa dökülen İnegöllü vatandaşlar büyük bir kalabalık oluşturuyorlar. Bu yıl Ramazan Sokağı´nın kurulmaması nedeniyle tek bir adreste yaşanmayan kalabalık hareketliliği çarşıya yönlendiriyor. Akşam vakti meydana gelen bu hareketlilik çarşı esnafının bir nebze de olsa yüzünü güldürüyor.

SANAYİDE HERKES KAFASINA GÖRE

İnegöl mobilya sanayinde ise işler çarşıya göre biraz daha farklı işliyor. Çoğu işletme çalışma saatlerini iftar ile sahur arasına kaydırırken, küçük işletmelerde ise bu değişken bir hal alıyor. Canı istediğinde sabah çalışan canı istediğinde ise iftardan sonra işyerini açan esnaflar hallerinden memnun görünüyorlar.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19