ÇARŞISPOR GÜCÜMSPOR`U DEVİRDİ

ÇARŞISPOR GÜCÜMSPOR`U DEVİRDİ

İlçemizi Bursa Basketbol Genç Erkekler Ligi'nde temsil eden Çarşıspor, liderlik mücadelesi verdiği rakibi Gemlik Gücümspor'u, ikinci yarıda oynadığı etkili oyun ile yenmeyi başardı ve önemli bir zafer elde etti.

 

Bursa Basketbol Genç Erkekler Ligi temsilcimiz Çarşıspor, geçtiğimiz Perşembe günü Kapalı Spor Salonu’nda 2. Devrenin ilk maçında Gemlik Gücümspor ile karşılaştı. Maça istediği gibi başlayamayan ve hücumda bir türlü istenen sayıları elde edemeyen Çarşıspor, ilk periyodu 12 sayı farkla 23-11 geride kapadı. İkinci yarıda farkı kapatmak için mücadele eden ancak yine organizasyon sıkıntısı yaşayan temsilcimiz, ikinci periyodun son saniyesinde Furkan Arslan’ın attığı üçlük ile devreye 7 sayı farkla 32- 25 geride girdi.

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Gruptan çıkmak için adım atmak ve liderlik koltuğuna oturmak isteyen Çarşıspor, ikinci yarıda ise adeta sahanın hâkimiydi. Emre Erdoğan ve Furkan Arslan’ın hücumda bulduğu yüksek yüzdeli sayılara, takım olarak müthiş bir savunma arzusu eklenince temsilcimiz 3. periyot bittiğinde tabelaya 52-46 üstünlüğünü yazdırmayı başardı.

ETKİLİ OYUN GALİBİYET GETİRDİ

Maçın son periyodunda müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada temsilcimiz etkili oyunu sürdürmeyi başardı ve karşılaşmadan 68-60 galip ayrılmasını bildi.

TAKIM OLMANIN NE KADAR MÜHİM OLDUĞUNU ÖĞRENDİK

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Çarşıspor antenörü Kemal Başaran, “Bugün çok garip bir maç oldu. Geçtiğimiz hafta burada dramatik bir maç kaybettik. Bizim grubumuz çok dengeli ve zorlu. Oyuncularım bugün ilk yarı kış ikinci yarı yaz mevsimi gibiydi. Ancak ayağa kalkmayı bildiler. Emre ve Furkan ikinci yarı hücumda bulduğu yüksek yüzdeli şutlar ile bizi ayağa kaldırdı. Savunmada ise takım olmanın ne kadar mühim bir şey olduğunu bir kez daha öğrendik. Savunma, oyuncunun vitrinidir ve hücumda da başarı oranınızı çok yükseklere çeker. Savunma yapmayan bir oyuncunun istatistiğini bir bakılmaz. Ben ilk maçta da şimdi de takımımın bu grubun en iyi oyuncu potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyorum. Maç kazandık diye hatalarımızın üzerine örtecek değiliz. Bunları da çalışarak, her maç üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz. Bugün ciddi de bir seyirci kitlesi vardı. Onlara da teşekkür ediyoruz. Biz, takım olarak tam inancımız ile yola devam ediyoruz. Amacımız bundan sonra kalan tüm maçlarımızdan da keyif veren bir basketbolla galibiyetle ayrılmak olacaktır” şeklinde konuştu.

3 OYUNCU ÇİFT HANELERE ULAŞTI

Temsilcimizde Furkan Arslan karşılaşmayı 22 sayı ile tamamlarken, Emre Erdoğan 20 sayı, Furkan Doğan 11 sayı, Metin Acar 5 sayı, Berkant Kaya 5 sayı, Doğancan Demir 4 sayı, Onur Sak 2 sayı ile galibiyeti getiren isimler oldular.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00