Çarşıspor liderlik için sahaya çıkıyor

Çarşıspor liderlik için sahaya çıkıyor

Bursa Genç Erkekler Ligi'nde normal sezonun sonunun bitmesine 1 hafta kala Çarşıspor, son maçında Bursa Basket takımını mağlup ederse gruptan lider çıkacak.

3 seneden beri başarılı grafik çizen ve her sene üstüne koymayı başaran temsilcimiz, bu sene de zorlu grupta kritik galibiyetlere imza atarak liderlik savaşını tüm sezon boyunca sürdürdü.

 HAK EDEN KAZANSIN

Lig ve İnegöl basketbolu ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan deneyimli antrenör Kemal Başaran, “Talihsiz bir Gemlik Gücüm deplasman mağlubiyeti ile başladığımız lig maratonunda ardından oynadığımız 10 maçın 9’unu kazanmayı bildik.  Artık son maça geldik. Bu maç bizim liderliğimizi belirleyecek bir maç olacak. Kazansak da kaybetsek de mutlaka yolumuza ya Play-Off ya da Klasman Grubu’nda devam etmeyi ve sezonu tamamlamayı planlıyoruz. 1997-1998 jenerasyonun oynadığı ligde 2000 doğumlu oyuncularımıza bile bolca süre verdik. Bulunduğumuz grup A Grubunu bir kenara koyarsak en güçlü ve dengeli takımların yer aldığı bir grup. Son maçta da hak eden tarafın kazanmasını ve liderliği almasını temenni ediyorum” dedi.

 İNEGÖL İŞLENMEYİ BEKLEYEN MADEN

Geçen sene EBBL Ligi’nde yer almalarının çok önemli bir tecrübe olduğunu ve vizyon kazandırdığını da belirten Başaran, “Geçtiğimiz sene her açıdan güzeldi. Oyuncularımız çok ciddi bir mesafe kat ettiler. Tabi imkânlar dâhilinde bu sene de bu ligde yer almak isterdik. İnegöl çok yetenekli oyuncuların olduğu bir yer. Yetiştirdiğiniz oyuncular maalesef önlerinde oynayacak ve hedefi olan bir A takım seviyesi göremediğinde elinizin altından kayıp gidiyor. Bakıldığında şu an bile daha da pişecek olan oyuncularımız ile gerek EBBL gerekse de TB3L deneyimi yaşamak mümkün. 2 yıllık bir planlama ile çok cüzi bütçeler ile İnegöl’ün adını önce 3. Lig’de sonra 2. Lig’de duyurmak asla hayal değil. Ben buna inanıyorum. İnegöl, kendisine ve ülke basketboluna çok daha fazla sayıda nitelikli basketbolcular kazandıracak potansiyele sahip” şeklinde konuştu.

 HEYECAN VERİCİ İŞLERE İMZA ATILABİLİR

Son yıllarda salon sporlarına yapılan yatırımın önemli olduğunu da ifade eden Başaran, “Senelerden beri istikrarlı bir şekilde basketbol konusunda üst liglerde mücadele etmenin hiç de imkânsız olmadığını anlatmaya çalıştık. Yanı başımızdaki Gemlik Gücüm takımı bugün 3. Lig’de şaşıracağınız bütçeler ile ilçesini temsil etmekte ve 4. sezonunu yaşıyorlar. Basketbolun reklam ve sponsor anlamda getirileri de diğer branşlara göre çok daha fazla. Planlı bir proje ile 2 bin kişiye basketbol oynayabileceğiniz bir yer İnegöl. Kendi öz değerlerimiz ve yetiştirdiğimiz oyuncuların katkısı ile bunu yapmak bize büyük bir keyif verir” diye konuştu.

 PROFESYONEL OLMA YOLUNDA İLERLEYEN BİR JENERASYON VAR

Kendi takımında her geçen gün kalite seviyesini yükselten oyuncular olduğunu da söyleyen Başaran, “Oyuncu geliştiğini bir süre fark etmez, antrenör bu süreci gözlemler ve oyuncunun yetenekleri doğrultusunda yapılması gereken çalışmaları belirler. Lokal başarılardan çok oyuncuya verebileceğiniz zihinsel katkılar da çok daha ön plandadır. Ben +20 yıl profesyonel basketbol onayabilecek kalitede oyuncular yetiştirme derdindeyim. Bunun için çok ve doğru çalışıyoruz. Bunun sadece teknik ile mümkün olmadığını, komple bir oyuncu olmanın pek çok başlığın oyuncuya entegre edilmesi ile mümkün olacağını da her defasında oyuncularıma anlatıyorum. Olumsuzluklara rağmen, oblara aşılamak ve inandırmak istediğim mantalite ve inanç bu. Geçtiğimiz sene 4 oyuncumuzu çeşitli takımlara göndererek çok şükür muvaffak olduk. Şu anki genç takımımda da birçok oyuncuyu ileride iyi seviyelerde oynayabilecek potansiyele sahip olduğunun altına imzamı atarım. Sadece tekniksel değil, teknoloji ve bilimi de işin içine katarak, oyuncularınızın var olan yeteneklerinden en üst düzey performansı aldığınız zaman tüm bu beklentileriniz gerçeğe dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

 BAŞARIYA ODAKLANMAK GEREKİR

“Bir yola çıkmayı planlıyorsanız, karşılaşacağınız her engel için çözüm üretebileceğiniz bir alternatifiniz olmalı” diyerek sözlerine devam eden Başaran, “Eğer tamamen belirlediğiniz hedefe konsantrasyonunuzu sağlamışsanız, er ya da geç istediğiniz neticeyi elde edeceksinizdir. Ben basketbolun zorluklarından keyif almayı bilen bir insanım. Yeni bir şey deneyimleme ve tecrübe etme şansını bulmamdan dolayı şikâyetçi olamam. Eğer benim için hala bir şans varsa sonuna kadar onu kovalamak görevimdir. Oyuncular da bu yönde bir sporcu karakterine sahip olmalılar. Bu, yükünüzü hafifleten en önemli faktörler arasında yer almaktadır"dedi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50