www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇARŞISPOR´DA MESAİ BAŞLADI

ÇARŞISPOR´DA MESAİ BAŞLADI

3 yıldır Kemal Başaran önderliğinde Bursa basketbolunda önemli işlere imza atan Çarşıspor genç takımı, yeni sezon antrenmanlarına başladı.

 

Geçtiğimiz 3 sene Bursa basketbolunda tecrübeli antrenör Kemal Başaran önderliğinde başarılı işlere imza atan ve kupaları toplayan Çarşıspor genç takım oyuncuları, bu yaz da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Günü çift antrenmanla geçiren takımda, basketbol yetenekleri ile gün yüzüne çıkan pek çok oyuncu adayının olduğu da gözlerden kaçmıyor.

CİDDİ İLERLEMELER KAYDEDİYORUZ

Yaz çalışmaları ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başaran, ?Bu sene çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bir gün çift teknik idman yaparken, diğer gün teknik ve kuvvet antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Bayram sonunda kros çalışmalarımıza da başlayarak fiziksel anlamda hazır hale geleceğiz. Okullar kapandığından beri top hâkimiyeti çalışmaları ile eksik olan tekniklerimizi düzeltme üzerinde yoğunlaşıyoruz. Her geçen gün ciddi anlamda ilerlediğimizi de görüyoruz. Oyuncumuz Furkan Doğan bazı üniversite takımları tarafından beğenildi, çağırıldı. Ancak sanıyorum 1 sene daha bizimle kalıp, daha çok pişecek. Geçen sene gönderdiğimiz oyuncularımızda yaz tatili için İnegöl´de ve bizimle antrenmanlara çıkıyorlar. Onlara da yardımcı oluyoruz. Biz İnegöl´ün yüzde 100 yerli takımıyız ve en iyisi olmak için çabalıyoruz. Rekabet duygusundan asla çekinmeyen bir takımız. Bu senede tüm eksiklerimizi minimum düzeye getirip A Grubu´nda oynamak istiyoruz. 3 senedir ektiğimizin karşılığını Türkiye Şampiyonasına gitmek için harcayacağız ve ben gözlerinin içine baktığımda buna inanan bir oyuncu grubu ile çalışıyorum? dedi.

BÖLGESEL LİG TAKIMI İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Genç takımı ile ilgili çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başaran, ?Şu anda 2 bölgesel takım ile görüşüyorum. Eğer olursa hem genç takımı hem de anlaştığım takımı da ayrı ayrı çalıştıracağım. İyi ve kurumsal yapı ile çalışan bir kulüp beni fazlası ile cezbediyor. Belki buradaki oyuncularımızın bir kısmını çift lisans hakkı ile orada da oynatabiliriz. Bunlar çözülecek işler. Ben taşıma su ile değirmen dönsün istemem. İnegöl´de bu gençlere güvenmeyen ve şans vermeyen zihinlerle uğraşmak gibi bir gayem de artık yok. Ben antrenörüm ve oyuncu yetiştirmek, yetiştirdiğim oyuncuya güvenip forma şansı vermek benim işim. O yüzden sonuna kadar gurur duyacağım bir oyuncu kadrom var. Bu çocuklar pek çok şeyi başaracak potansiyele sahip. Böyle bir olanak gerçekleşirse, bu söylediklerimin içi boş cümleler olmadığını da herkes görecektir? şeklinde konuştu.

 

DAHA ÇOK OYUNCU ÇIKARACAĞIZ

Basketbolda gelişim sürecinin ağır ve uzun sürdüğünü belirten Başaran, ?Sabretmek lazım. Basketboldan anlamayan yöneticiye bunu anlatsanız ne olur? Onlar için tek güç al sana para demekse 1 sene maaş alayım olmazsa yolumu çizerim diyen antrenör bolca bulunur. Ben böyle düşünmem. Lokal anlamda yığınla para harcayıp resimde yer almak suni başarılardır. Kalıcılığı olmaz, getirisi de olmaz. Bu Türkiye genelinde böyledir. Sizlere özüne dönmeyip, dışarıya bel bağlayan ve yok olup gitmiş yüzlerce kulüp sayarım. Bir noktaya gelmek için öncelikle yatırımınızı var olan gençlerinize yapacaksınız. Yetenek doğuştan geldiği kadar, sonradan çalışılarak geliştirilecek bir kavramdır. Yönetici olabilmek böyle bir şey. Ufkunuz olacak, tek gücünüzün para olduğuna inanmayacaksınız. Var olan misyon ve vizyonunuza inanacaksınız. Yoksa yönetici değil de yok edici olursunuz. Aynı şey biz antrenörler içinde geçerli. Kesinlikle profesör antrenör olmaktan ziyade, usta antrenör olmak gerektiğini bilmek lazım. Ben ne profesörüm ne ustayım ama günümün sadece 1,5 saatlik antrenman diliminde basketbolu düşünen bir insan değilim. Bol bol maç izliyorum. Günde 4-5 tane maç izliyorum. Dünyada basketbolun yeniliklerini, entegre edilen gelişmelerine ayak uydurmaya özen gösteriyorum. Kimseyi taklit etme gibi bir amacım da yok. Antrenörlük bir felsefedir. Başkalarından harman edeceğiniz bilgiler olabilir. Ancak kopyala yapıştır yaparsanız bu sizin için kalıcı bir başarı elde etmenizi imkânsız kılar. Kendi değer ve doğrularınızı fark edeceksiniz. Eksiklerinizi tespit edeceksiniz. Ben kendime güveniyorum. Oyuncu çıkarma hususunda bir zaman önce tesisimiz olsa fabrika olurduk demiştim.  İddialıyım, çünkü ben belgelerimi hobi olsun diye almadım. Beni büyütecek, motive edecek şey elde ettiğim başarılardan ziyade, yetiştirdiğim oyuncuların sayısı olacaktır? ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL´ÜN BASKETBOLDA TEK İMZASI REFİK GÜR´DÜR

Başaran, ?Şöyle bir bakıyorum. İnegöl´de benim basketbol oynadığım zamanlarda rahmetli Refik Gür hocamız, müthiş bir çaba gösterirdi. Bizi yanına alıp fabrika fabrika yardım toplamaya gittiğimizi bilirim. İnegöl´de basketbol deniliyorsa Refik abiden başka bir isim bilmem ben. O bize her zaman yol gösterip, bu işin peşini bırakmayın demişti. Bizi asla işi bittiğinde bırakan, önemsemeyen bir profil çizmedi. İnegöl´den Refik Gür ismini çıkarın, basketbola dair bu ilçede hiçbir şey böyle olmazdı. İşte bahsettiğim misyon ve vizyon böyle olmalı. Basketbolun esamesi okunmazken insanların beynine kazıya kazıya bunu nakşetti. İnegöl basketbolunun imzası Refik Gür´dür. Dolayısı ile seversiniz sevmezsiniz Çarşıspor´dur. Bu ilçede salon sporlarının tohumlarını bu kulüp atmış ve filizlendirmiştir. Yıl 1990´dır. Bu ileri görüşlülüğe yıllar geçse de ulaşamayanlar var. Bir gün 20 tane basketbol kulübünün olduğu İnegöl hayal etmiyor değilim ama yok edici zihinlerle bu sadece ümit etmek olacaktır? açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01