ÇARŞISPOR DURDURULAMIYOR

ÇARŞISPOR DURDURULAMIYOR

İnegöl Çarşıspor galibiyetlerine devam ediyor. Bursa Genç Erkekler Klasman B Grubu 3. maçında İlçe Kapalı Spor Salonu'nda Anadolu Asya Spor Kulübü'nü ağırlayan temsilcimiz, ikinci yarıda oynadığı etkili basketbolla sahadan 20 sayı farkla 55-35 galip ayrıl

 

4 takımdan oluşan ve çift devreli lig usulü oynanan karşılaşmaların 3'üncüsü olan bu müsabakadan da zaferle ayrılan temsilcimiz böylece Bursa klasman şampiyonluğu hedefinde yoluna kayıpsız olarak devam etti. Karşılaşmaya tutuk başlayan ancak 3. ve 4. periyotlarda etkili basketbolu ile oyununu rakibine kabul ettiren Çarşıspor, bu sonuçla birlikte liderliğini pekiştirdi. Çarşısporlu oyuncular, oynattığı kaliteli ve keyif veren basketbol ve 2 senedir ilçemizden Türk basketboluna oyuncular kazandırmaya devam eden tecrübeli isim Kemal Başaran önderliğinde bu kupayı ne kadar istediklerini de bir kez daha göstermiş oldular.

KAZANMAYI ALIŞKANLIK EDİNMEYİ AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Müsabakanın ardından değerlendirmelerde bulunan Kemal Başaran, Basketbolda ilerlemenin dönemi, evresi, süreci yok. Sadece tekniksel olarak yol kat etmeniz bir şey ifade etmez. Bilinçaltınıza da her zaman daha iyi bir oyuncu olacağınızı kabul ettirmelisiniz. Çok şükür ki bu dönem seri galibiyetler alıyoruz. Eğer basketbol oyuncusu çıkarmak istiyorsanız, bunun için maç kazanan bir takım olmalısınız. Kazanmayı alışkanlık haline getiren oyuncuların ileride profesyonel olma şansları çok daha yüksek. Bunu aşılamaya çalışıyoruz” dedi.

ÖNCELİKLİ HEDEF ŞAMPİYONLUK

Maç ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başaran, Öncelikle oyuncu ailelerine çok teşekkür ediyorum. Her maç bizi destekliyorlar. Çocuklarının gelişimlerini, takım arkadaşlığının getirdiği değerleri de görüyorlar. Biz bu sene ikinci yarıları çok daha dominant oynuyoruz. Bu müsabakada da bu böyle oldu. Hücum ritmimizi yine 3. ve 4. çeyreklerde yakaladık. İlk yarı toplamda 18 sayı, ikinci yarıda da 17 sayı yiyerek çok iyi defans yaptığımızı ve potamızı koruduğumuzu söyleyebilirim. Genç erkekler liginde bu zamana kadar çok başarılı bir grafik çizdik. Her maç bir coach olarak takımınızın üzerine koyduğunu görüyorsunuz. Bu ekip ile birlikte seneye EBBL Ligi'nde de çok başarılı sonuçlar alacak bir oluşum içerisinde olmayı arzu ediyoruz. Öncelikle hedefimiz bu sene şampiyon olmak. Elimizden ne geliyorsa son maça kadar göstermek. İnanıyorum ki bu başarıya da ulaşacağız” şeklinde konuştu.

 

Temsilcimiz Çarşıspor'un en skorer ismi attığı; 13 sayı ile Furkan Arslan olurken,  Furkan Berkant Kaya 12 sayı, Furkan Doğan 10 sayı, Onur Sak 8 sayı, Metin Acar 6 sayı, Emre Erdoğan 4 sayı, Doğancan Demir 2 sayı ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50