ÇARŞISPOR SEZONU KUPAYLA KAPATTI

ÇARŞISPOR SEZONU KUPAYLA KAPATTI

3 sezondan beri Çarşıspor basketbol organizasyonunda yer alan altyapıların deneyimli ismi Kemal Başaran, bu sezon da kulübüne kupa getirmeyi başardı.

 

Önceliğinin her zaman oyuncu yetiştirmek olduğunu bildiğimiz ve kazanan bir takımdan profesyonel oyuncu çıkmasının yüksek ihtimal olduğuna inanan bir isim olan Başaran, bu senede Bursa Genç Erkekler Klasman Ligi` nde takımını 3. yapmayı başardı.

BOŞ GEÇMEDİ

Geldiği ilk sezon Yıldız Erkekler?de il şampiyonu, Genç Erkekler de ise il 2?ncisi olup kupa getiren tecrübeli isim, 2. sezonda ise genç takımı ile EBBL (3. LİG) tecrübesi yaşamış ve oyuncularının deneyim kazanması için çalışmalarını sürdürmüştü. Banvit, Zirve Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart gibi üniversitelere de oyuncu transfer eden Başaran, hem kupa hem de oyuncu yetiştirme de ne denli başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi.

SORU İŞARETLERİ İLE DOLU BİR YARI FİNAL

Sezon sonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başaran, ?Biz bu sene Klasman İl Şampiyonu olmak için yola çıktık. Bunu her defasında dile getirdik. Ancak spor ahlakına uymayan planları belli ki hesap edememişiz. Bir yarı final maçı oynadık ki buram buram şaibe kokuyor. Bunlarla ilgili yakın zamanda gerekli açıklamaları yapacağım. Oyuncularım sene boyunca sürekli olarak geliştiler, kendilerine bir şey kattılar. Sezonun büyük bölümünde her maç üzerimize koyduğumuzu gördük. Basketbol bu, kazanmak ve kaybetmek de var. Önemli olan her defasında daha da güçlenmek ve bu şekilde ileriye bakmak olmalıdır. 2000?li oyuncularımız var, 1999 doğumlu oyuncularımız var. Kendi kategorisinde olmayan oyuncu grubumuz da bize bu sene destek verdi. Hepsinin geliştiğini görmek ve tabi sonunda bu emeklerini bir kupa ile taçlandırmak bizim için büyük bir memnuniyet sağladı. Tabi utanç veren olaylarla da karşılaştık. Bu konu hakkında dediğim gibi ilerleyen günlerde bir açıklama yapacağım? dedi.

 

UZUN VADEDE HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN TARAF OLACAĞIZ

Konuşmasına devam eden başarılı antrenör Başaran, ?Bu sene kulübüm ile ilgili devam eder miyim etmez miyim bilmiyorum. Bu ay içerisinde belli olur. Ancak bu oyuncu grubu İnegöl?ün ve Bursa?nın pek çok kulübünden yetenekli ve özveri sahibidir. Kesinlikle bu kitleden hem üniversite yaşantısını hem de geleceğini basketbol ile sağlayacak isimler çıkacaktır. Kısa vade de başarı elde etmek için kirli oyunlar içerisinde olanlar fotoğraflarda yer alabilir ancak bizim bu çalışma azmimiz, kararlılığımız ve birlikteliğimiz uzun vade de taçlandırılmış başarıları yakalamamızı sağlayacaktır. Bu konudan zerre kadar şüphe duymuyorum? şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK FARKIMIZ?

Başaran, ?Biz haftanın 3 günü yarım yamalak toplanıp antrenman yapmayı kültür edinmedik. Belki de en büyük farkımız budur. Haftanın 6 günü sadece teknik antrenmanlar değil, kuvvet ve kondisyon çalışmalarımızla da sıcak yataklarından kalkan, düşüncesinde iyi bir basketbolcu olmayı hayal eden, sosyal hayatını buçuk profesyonel anlayışı ile sürdüren ve sürekli olarak gelişmenin yollarını arayan bir oyuncu grubumuz var. Bu bir antrenörün yükünü hafifleten çok büyük etkendir. İmkânsızlıklara rağmen tüm bu başarıların en büyük kahramanları onlardır. Onlar ektiklerini Allah?ın izni ve bizim yardımımızla inşallah biçeceklerdir. Biz de onların bir yerlere gelmesine vesile olarak tarif edilemez bir gurur duyacağız. Buna inancım tamdır? diye konuştu.

İLERİSİ BİZİM İÇİN SON DERECE AYDINLIK

Antrenör Kemal Başaran, ?Basketbolcu yetiştirmek istiyorsanız sahip olduğunuz kategori ya da lisans sayısının önemi yoktur. Çalışmalarınızın içi boşsa bu anca prim yapmanızı sağlar. Bu kadar geniş bir kitle arasından Türk basketboluna oyuncu kazandıramıyor ya da iyi bir gelecek sağlamalarına öncülük edemiyorsunuz hala ne yüzle bu piyasada yer alıyorsunuz anlamak mümkün değil. Dolayısı ile biz bu konuda da ciddi mesafe kat ettik. Yeteneği basketbola uygun olmayan oyuncuları başka yerlere yönlendiriyoruz. Sadece bununla kalmayıp, ders ve sporu dengede, bir bütün halinde ve olumsuz etkisini hissetmeden devam ettirebilmelerine yardımcı oluyoruz. Bir koltukta iki karpuz taşımayı, sorumluluklarını yerine getirmeyi ve disiplinli bir çalışma süreci ile hedeflerine yılmadan varacaklarını aşılamaya çalışıyoruz. Çok şükür görüyoruz ki, muvaffak da oluyoruz. Dolayısı ile bu oyuncularımın hepsinin tek tek önü açıktır. İnanç ve çalışma azimlerini kaybetmedikleri sürece de yüzleri gülecektir? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22