Çarşıya Sahip Çıkılsın

Çarşıya Sahip Çıkılsın

Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, AVM´lerin çarşıdaki hareketliliği bitirdiğini ve haksız rekabet ortamı oluştuğunu belirterek, belediyenin çarşıya sahip çıkmasını istedi.

Kültürümüzün bir parçası olan esnaf ve sanatkarın haksız rekabet ortamından korunması için mülk sahiplerinin değerinden fazla dükkan kiralarını yükseltmemesini isteyen Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, cadde yanlarında geceleri ışıl ışıl parlayan esnaf dükkanları kapandıkça, caddeler karanlığa büründüğünü belirterek, ?Mahalle esnafının yerine devasa AVM´leri koyarsanız, caddelerin ışıltısı kaybolur. Vatandaşın güven içinde evine gittiği yollar karanlık olmasın ve dükkânlarımız boş kalmasın diyorsak, mülk sahipleri olarak kiraları aşağı çekip caddelerimizi yeniden eski canlı günlerine geri döndürmeliyiz. Mağazalar ne kadar boş kalırsa değeri düşer. Mülkünüzün değerini düşürmek istemiyorsanız daha ucuza kiraya verilmeli. Ne kadar ucuza kiraya verilirse cadde ve sokaklar karanlıktan kurtulur, mülklerde değerini kaybetmez. Cadde mağazacılığının desteklenmesi öncelikle mülk sahiplerinin ilk görevi olmalıdır. Aksi halde zamanla canlı olan dükkânlar viraneye döner? dedi.

ESNAFLAR GİT GİDE KAYBOLUYOR

Çarşıda ki eski hareketlilik artık olmadığını belirten Malçok, ?Düne kadar çarşımız çok hareketliydi. AVM´ler yapıldıktan sonra çarşının içi boşaldı. AVM´ler geç saatlere kadar açık. Çarşı esnafımız ise, erken saatlerde dükkânın kapattığı için çarşıda bir hareket yok. Kültür Sarayı yıkıldıktan sonra orada bulunan 25-30 esnafımızda oradan gitti. Yıkılan alanda tekrar dükkân yapılarak, çarşı merkezinin hareketlenmesini istiyoruz. Çarşıya gerekli hareketliliği kazandıramazsak ilerleyen yıllarda AVM´lerin karşısında iyice kaybolacak. Osmanbey Caddesi, Ertuğrulgazi Caddesinin açılmasıyla hareketliliğini yitirdi. Şimdi ki durumda mobilya AVM´lerin açılmasıyla Ertuğrulgazi Caddesi de hareketliliğini yitirmeye başladı. Bu durum çarşı için de olmaya başladı. Belediyemizin AVM´lere karşı çarşımızı bir dizi projelerle ve çalışmalarla hareketlendirmesini istiyoruz. Belediyemizin çarşıya sahip çıkmasını istiyoruz? şeklinde konuştu

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68