ÇARŞIYA İLK KAZMAYI UEDAŞ VURACAK

ÇARŞIYA İLK KAZMAYI UEDAŞ VURACAK

Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) toplantılarının 3’üncüsü önceki gün gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda İnegöl’ün alt yapısına ilişkin birçok konu masaya yatırılırken, merkez çarşı restorasyonuna birkaç

İlçemizin alt yapısıyla alakalı kurumların ortak hareket etmesi amacıyla ilki Eylül ayında gerçekleştirilen AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) toplantısının 3’üncüsü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda; Aykome yönetmeliği taslak çalışmaları, 2012 yılı yatırım planları, merkez çarşı ve Oylat projeleri alt yapı çalışmaları, Yeni İnegöl-Toki yolu çalışmaları, kentin doğu girişi kavşak ve yol çalışması konuları görüşülürken; Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel başkanlığındaki Belediyenin Fen İşleri kadrosu ile UEDAŞ, Türk Telekom, İngaz kurumları toplantıda hazır bulundu.

5 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, Aykome yönetmeliği taslak çalışmaları ana gündem maddesi oldu. Daha önce İnegöl Belediyesi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi örnek alınarak hazırlanan ve toplantıya katılan kurumlara dağıtılan taslak çalışmalarıyla alakalı Uedaş, İngaz ve Türk Telekom kurumları görüşlerini olumlu olarak bildirdiler. Toplantıda; Bursa Büyükşehir Belediyesinin Aykome yönetmeliğinin inceldikten sonra İnegöl için yönetmelik hazırlanacağı kararı çıktı. Toplantıdaki kurumların onayı ile hazırlanacak ortak yönetmelik Belediye Meclisine sunulacağı ve yasal bir boyut kazanacağı ifade edildi.

Geçen ayki toplantıda gündeme getirilen 2012 Yatırım Planları hazırlık çalışmalarının da kurumlarca devam ettiği bildirilen toplantıda; Türk Telekom ve Uedaş kurumlarının yıllık yatırım planlarının Genel Müdürlükçe belirlendiği ifade edildi. Ancak Uedaş’ın 2012 Yatırım planına Eski İnegöl de Atatürk Bulvarı ile Osmanbey caddesi arasının, mobilyacılar sitesinin, Ahmet Türkel çevreyolu bölgesinin, Alanyurtta; Yeni mahalle, Cumhuriyet mahallesi ve Fatih mahallesinde mevcut hatların yeraltına alınması ve revize edilmesini yatırım planlarına aldıklarını belirttiler. Telekomun ise büyük ölçüde yatırımlarını tamamladıklarını ve bölgesel olarak bir yatırım yapmayacaklarını belirtildi. İngaz adına toplantıya katılan İşletme Müdürü Faruk Coşkun; İngaz olarak Belediyenin sıfırdan asfalt kaplaması yapacağı bölgelerde doğalgaz abone bağlantılarını önceden yapacaklarını vurgulayarak, Belediyeyle birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. İngaz’ın da eski inegöl’de çalışmalarını tamamladığı, Alanyurtta çalışmaların büyük ölçüde bittiği ve 2012 yılı içinde yatırımların Yeni İnegöl bölgesine yapılacağı kaydedildi. İlçemizde eksikliği hissedilen; ‘Şehrin Alt Yapı Kadastrosunun Çıkarılması’ hazırlıkları da 2012 yatırım planları çerçevesinde böylelikle başlamış oldu.

Çarşıya İlk Kazmayı Uedaş Vuracak

Toplantıda yine geçen ay masaya yatırılan Çarşı İçi Peyzaj ve alt yapı düzenleme çalışmaları görüşüldü. Kurumların çarşı içerisindeki planlamalarını tamamlandığı ifade edilirken çalışmalara ilk kazmanın bu hafta içerisinde UEDAŞ tarafından vurulacağı belirtildi. UEDAŞ Müdürü Muharrem Alıç, konuyla alakalı ihaleyi yaptıklarını 1-2 gün içerisinde çalışmalara başlanacağını söyledi.

Belediye tarafından bir süredir çalışmaları sürdürülen Yeni İnegöl-TOKİ arasındaki yol çalışması ile alakalı görüşlerini belirten kurum yetkilileri; bu yol üzerinde acilen asfaltlama yapılmamasını istediler. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel; “Şu an o bölgedeki çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu bölgede zaten asfalt çalışmasını hemen yapmayacağız. Ham yol olarak bırakıp, zeminin oturmasını bekleyeceğiz. 2012 asfalt sezonunda bu bölgenin asfaltlaması yapılacağından kurumlarımız bu bölgedeki alt yapı çalışmalarını rahatlıkla yapabilecekler” dedi.

Ayrıca kurumlara Özdilek kavşağında, OSB ile Özdilek arasında yapılacak yan yola ilişkin bilgi verildi ve kurumların çalışmalarını tamamlamaları istendi.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04