www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Caydırıcı Tedbirler Alınmalı

Caydırıcı Tedbirler Alınmalı

Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis´inde görevli hemşireye yapılan saldırıyı kınayarak, sağlıkta şiddete karşı caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli hemşire Cemal Aslan, hasta yakını tarafından saldırı yapıldı. Yapılan saldırı sonrası sağlık çalışanın 5 gün rapor aldığı öğrenildi.

CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALI

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis önünde sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaparak saldırıyı kınayan Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, ?Geçtiğimiz Cumartesi günü Acil Servis´in yoğun olduğu saatlerde, Acil Serviste görev yapan arkadaşımız hemşire Cemal Aslan, bir hasta yakının şiddetine maruz kaldı. Bildiğiniz gibi mevsim şartlarından dolayı Acil Servis her zaman yoğun. Bizim anlam veremediğimiz olay; arkadaşımız hastayla herhangi bir olay yaşamıyor. Nedense, refakatçileriyle sorun yaşıyoruz. Refakatçisi de bir kişi değil, en az 10 kişi. Ben bunu sadece İnegöl´de görüyorum. İdaremizin bu konuda tedbir almasını istiyorum. Müşahede de 10 kişi bir hastanın başında nasıl bekler? Arkadaşımız serum takacak, başında 10 kişi. İğne vuracak 10 kişi. Uyardığı zaman ?Çenen çalışmasın, elin çalışsın. Terbiyesizlik yapma´ gibi hakaretler. Arkadaşımız güvenlik çağırır. ?Arkadaşım hastanın yanında bir kişi kalsın. Ben mesleğimi icra edemiyorum´diyor ve hasta yakını hakaret ediyor. Bu görevli serumu nasıl takacak, iğneyi nasıl yapacak, tansiyonu nasıl ölçecek. Yaşanılan bu şiddet olayını öncelikle kınıyoruz. Bugün burada yaşanılan olay, sebep ve sonuçları açısından ciddiyetle ele alınmalıdır. Şiddete karşı caydırıcı tedbirlerin ele alınması elzemdir. Sağlık tesislerinin güvenlik tedbirlerin yeniden gözden geçirmesini ve sağlık tesislerine kesici, delici ve silahla girilmesinin önüne geçilmelidir? dedi.

?KARŞILIĞI BU KADAR UCUZ OLMAMALI?

?Şiddetin karşılığı bu kadar ucuz olmamalıdır´ diyen Aydın, ?Bugün yaşanan bu şiddeti gerçekleştiren kişinin adli makamlarca serbest bırakıldığı duyduk. Bu bizleri ve sağlık çalışanlarını üzmüş, aynı zamanda tedirgin etmiştir. Şiddetten beslenen bu kişilerin serbest kalması, benzer vakaların gerçekleşmesini teşvik etmektedir. Şiddetin karşılığı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bir yaptırım uygulanması için illa ölmek ya da yaralanmak mı gerekiyor? Bu konuda adli makamları daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizler bugün bir kez daha sağlıkta şiddete son verilmesi çağrımızı yineliyoruz. Ve yaşanan bu olayın son şiddet olmasını temenni ederken, vatandaşlarımızı da gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına karşı daha anlayışlı olmaya davet ediyorum. Yaralanan arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25