CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURMALIYIZ

CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURMALIYIZ

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, Fakülteye gelen öğrenciler için ilçede bir cazibe merkezi oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

Haber Yorum Gazetesi Genel Müdürü Ümit Karaş, Genel Yayın Yönetmeni Şerif Gürbaş ve Reklam-Pazarlama Müdürü Osman Gürbaş, dün İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat’ı makamında ziyaret etti. Haber Yorum Gazetesi yöneticileri, fakülte ve fakültenin çalışmaları hakkında Dekan Canbolat’tan bilgi aldı.

 

AÇIK ÖĞRETİM ÇALIŞMALARI İMYO’DA YÜRÜTÜLÜYOR

Ziyarette İnegöl İşletme Fakültesi (İF) hakkında açıklamalarda bulunan Dekan Prof. Dr. İbrahim Canbolat, açık öğretim sınavları ve sınavların İnegöl’e alınış sürecinden de bahsetti. Canbolat, “İşletme Fakültemizin istişare kurulunda üyelerinden bazıları, İnegöl’deki iki önemli eksiğe dikkat çektiler. Bunlardan biri açık öğretim sınavlarının burada yapılması, diğeri de ÖSYM ikinci sınavının burada yapılması. ÖSYM ikinci sınavının burada yapılmasıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı ve yardımcısıyla iki defa görüştük. Fakat dediler ki 2013 yılında Yönetim Kurulu kararımız var, ikinci basamağı ilçelerde yapmıyoruz. O olmadı. Açık öğretimle ilgili de biz onu zaten konuşuyorduk. Burada iki hocamız açık öğretim fakültesinde derste veriyor. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bu konuları kendimiz konuşmuştuk. Açık Öğretim Dekanı ile de görüştük. Sınavların buraya alınması konusunda sıcak bir karşılık bulduk ve sonuçlandı. Daha sonra biz aradan çıktık. Şuanda Açık Öğretim çalışmalarını Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Hikmet Sami Yıldırımhan yürütüyor” dedi.

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DEVAM EDİYOR

İşletme Fakültesinde tezli ve tezsiz yüksek lisans çalışmalarının olduğunu da hatırlatan Dekan Canbolat, şuanda iki programda tezsiz yüksek lisans programının yürütüldüğünü söyledi.

 

SOSYAL PROJELER

İşletme Fakültesi’nin öğrencilerle birlikte İnegöl için bazı projeler yapacağının hatırlatılması üzerine Canbolat, “İnegöl için öğrencilerimizi de içerisine katarak projeler yapacağımızı duyurmuştuk. Çok yönlü projeler olmasını destekliyoruz. Örneğin İnegöl’de yaşlılar bakım evinde kalan kişileri öğrencilerimiz gruplar halinde ziyaret edecekler. Gerekirse bunun alt yapısını hazırlayıp protokol yapacağız. Düzenli olarak bu ziyaretlerle öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiş olacaklar. Yaşlı insanları ziyaret edip kendilerince onların sorunlarını yerinde tespit etmek olacak bu işin amacında. Ama bunu orada bir gazeteci gibi not alarak değil, doğal bir ziyaret havasında yapacaklar. Bu da aslında toplumun sorunlarını tespitle çözüm yolları. Onun dışında öğrenci topluluklarının ilgi alanlarına yönelik faaliyetler yapılıyor” diye konuştu.

 

YURT BİNASI ÖNÜMÜZDEKİ YILA HAZIR OLACAK

Bu yıl hizmete girmesi beklenen ancak bazı aksaklıklardan dolayı inşaatı başlayamayan yurt hakkında da bilgi veren Canbolat, “Öğrenci yurdumuz biraz gecikti. Şuanda temeli atılıyor. Bunlar bürokrasiden kaynaklanan gecikmeler. Kaydını yaptıran öğrenciler ve veliler yurdu da sordular. Yurt olacak demiştiniz, hani nerede dediler. Tabi bunlar bazı aksamalar. Ama önümüzdeki yıl artık öğrencilerimizin buraya yerleşebileceğini düşünüyoruz” dedi.

 

CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURMALIYIZ

Dekan İbrahim Canbolat, “10 yıl sonra İnegöl İşletme Fakültesi’nin potansiyeli ne olur?” şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Geçen yıl 47 öğrencimiz vardı, şuanda 150’yi geçtik. Önümüzdeki yıl üçüncü bölümü de açtığımızda sayı daha da artacak. Ancak şu var, ilçede bir cazibe merkezi oluşturmak zorundayız. Yani fakültenin ilçede olması, öğrenciler açısından dezavantaj olarak görülüyor. Yapılan anketlerde öğrencilerin çoğu Bursa merkez kampusa gitmeyi istemişler. Kendi açılarından haklılar. Çünkü İnegöl’de yurt ve kalma sorunu var. Genel anlamda akademik atmosferin olması lazım. İlçede olmanın avantajı da olabilir. Biz burada fakülte olarak çok iyi imkanlar sunuyoruz. Çok geniş ve temiz fiziki ortamlar, laboratuar, akıllı tahta, kütüphane, bilgisayar laboratuarıyla çok güzel bir fakültemiz var. Bursa merkez kampüsünde olmayan imkanlar var burada.”

 

LOJMANLAR YIKILIP BAHÇE YAPILACAK

Kampüste yapılması planlanan çalışmalardan da söz eden Canbolat, “YÖK’ün yeni uygulamasıyla belirli puanın üzerindeki öğrenciler, kontenjanın yüzde 10’u kadar müracaat etme hakkı var. Müracaat edip gidebilirler. Bir de yeniden sınava girip başka yerlere gitmek isteyenler olabilir. Öğrenci ve öğretim üyelerini bir yere çekebilmeniz için orada akademik atmosfere uygun bir alan yaratmak durumundasınız. O önemli. Biz onun için de biraz çaba sarf ediyoruz. Bir de çevre var, kampus alanı. Biz öğrencilere öyle bir imkan sunmaya çalışıyoruz. Masa tenisi, satranç oyunları ve oturma grupları hazırlayarak öğrencilerin kışın orada vakitlerini daha rahat geçirmeleri için çabamız var. Kütüphanemiz de önümüzdeki hafta açılacak. İGİAD derneğimiz orayı bize bağışladı. Lojmanlar var, görüntüsü çok çirkin. Orayı yıkıp kampüsün bahçesi haline getirmeyi düşünüyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17