www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CD Ve Kitap Satışı Yapan İşyerlerine Uyarı!

CD Ve Kitap Satışı Yapan İşyerlerine Uyarı!

İnegöl Emniyet Müdürlüğü, CD ve kitap satışı yapan işyerlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden sertifika alması gerektiğini, sertifikasız işyerlerine 10 bin ila 30 bin lira arasında idari para cezası kesileceğini bildirildi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü, CD ve kitap satışı yapan işyerleri ile yayınevlerinin sertifika alma zorunluluğu hakkında bir bildiri yayınladı. Yazılı açıklamada, artık denetimlerin Valilik tarafından oluşturulan İl Denetim Komisyonlarınca yapılacağı belirtilirken, sertifikasız işyerlerine ise 10 bin ila 30 bin lira arasında idari para cezası kesileceği bildirildi.

 

Emniyetten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Fikir ve Sanat Eserlerinin Tespit Edildiği Materyallerinin Dolum, Çoğaltım ve Satışını Yapan veya Yayan İşletmelerin Sertifikalandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca; dolum tesisleri fikir ve sanat eserlerinin çoğaltım, dağıtım veya satışını yapan matbaalar ve yayınevleri, sinema filmlerinin gösterim ve iletimini yapan salonlar ve benzeri yerler, fikir ve sanat eserlerinin ve bu eserleri içeren yapımlara ilişkin taşıyıcı materyallerin tespit, satış, dağıtım, ithalat ve pazarlamasını yapan veya bunları kiraya veren yerlerin (CD kiralama, satış yerleri, kitap satış yerleri) sertifika almak zorundadır.”

 

ARTIK DENETİMLER İL DENETİM KOMİSYONUNCA YAPILACAK

“Alınması zorunlu sertifikaları almaksızın faaliyet gösterdiği tespit edilenler, ‘Mülki idare amirliğince on bin Türk lirasından otuz bin Türk lirasına kadar para cezasıyla cezalandırılır. İlgili tüzel kişi hakkında verilecek idari para cezasının üst sınırı elli bin Türk lirasıdır.’ Şeklinde hüküm bulunmaktadır. Bu şekilde sertifika almak zorunluluğu bulunan işletmelerin denetimlerinin de yine İl Denetim Komisyonunca yapılacağı belirtilmişti.”

 

DENETİMLER BAŞLIYOR

Sertifika denetimlerinin başlayacağı ve aralıksız olarak devam edeceğinin de vurgulandığı basın bildirisinde; ““Valilik makamının 15.01.2013 tarih ve 2013/108 sayılı olurlarıyla oluşturulan İl Denetim Komisyonu tarafından, 2013 yılı Mart ayından itibaren 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereği bandrollenmesi zorunlu olan eserlerin satışını yapan ve kiralayan işyerlerinde sertifika denetimleri yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

 

Bu tür işyerini işleten vatandaşların, kanunda ifadesi bulunan yasal idari para cezası yaptırımlarıyla karşılaşmaması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğün’den ilgili sertifikayı temin etmeleri gerektiği de açıklandı.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01