www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çelik´ten çiftçilere müjde

Çelik´ten çiftçilere müjde

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çiftçilere müjdeyi verdi. Önümüzdeki yıldan itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları Ziraat Odası´na yapılacak. Ayrıca Pancarın polar oranı 16´dan 12´ye düşürülecek.

Ziraat Odası´nda açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik konu ile ilgili makam odasında açıklamalarda bulunarak, ?Bakanlığın tüm desteklemelerinden yaralanılması için ÇKS gerekiyor. Marmara bölgesi toplantısına Bursa olarak 108 odamızla katılmıştık. Tüm soruları dile getirdik. Bunların içinde ÇKS´lerin odaları devredilmesi ve Pancar konuları vardı. Toplantısından önce Tarım ve Orman Bakanımızın toplantısına da katılmıştık. Pilot bölge olarak Bursa´da başlatılmasını istemiştik. Geçtiğimiz hafta Karacabey ziraat odası hizmet binasının açılışını yapmıştık. Bakanımızla bu konuları konuştuk. Bakanımız müjdeli haberleri verdi;  ÇKS´lerin Aydın´dan sonra Bursa iline verilip ikinci pilot bölge olduğunu açıklamıştı. Ziraat odaları bu işleri becerebiliyorlar mı noktasında Aydın´dan sonra Bursa seçildi. Bakanlığımız nezdinde kendi aramızda iletişim bağlarını kuracağız. Çalışmaları başlatıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren ÇKS´leri tarafımızdan tamamlanacak. Çiftçimiz; ilçe müdürlüğüne gidiyor, sonra Ziraat odasına geliyor. Sıcakta, yağmurda kar da çiftçimiz kurumları geziyordu. Artık her şey odamızda tamamlanacak. Bizim için çok büyük başarıdır. Türkiye de 81 il arasında pilot bölge olarak Aydın´dan sonra biz varız. Çok önemli. Çiftçi artık iki dere de bir arada kalmayacak" dedi.

POLAR ORANI 12´YE DÜŞÜRÜLECEK

İkinci müjdeyi veren Çelik, ?Pancarda bu sene rekolte düşüklüğü var. Polar düştü. Bu durumda çiftçimiz seneye pancar ekmez. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Bakanımız bir çalışma başlattığını açıkladı. 16 olan polar oranının 12´ye düşürülmesiyle bu sorun ortadan kalkacak. Çiftçimizi zorluktan kurtaracağız inşallah" şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00