www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇELMO MOBİLYA YENİ YERİNDE

ÇELMO MOBİLYA YENİ YERİNDE

İnegöl´de sektörünün öncü firmalarından olan ÇELMO Mobilya´nın 15 bin metrekare üretim, 5 bin metrekare de Show Room alanından oluşan yeni tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Türkiye´nin mobilya başkenti olma yolunda çalışmalarını hızla sürdüren İnegöl´de sektörün öncü firmalarından olan ÇELMO Mobilya, Bursa-Ankara Karayolu üzeri 5. kilometrede bulunan;15 bin metrekare üretim, 5 bin metrekare de Show Room alanından oluşan yeni tesisini açılışını dün düzenlenen tören ile gerçekleştirdi. Düzenlenen açılış törenine; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları, ve çok sayıda işadamı katılım gösterdi.

 

YILLIK 11 MİLYON DOLAR İHRACAT

Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan firma sahibi Güzel Çelik´in ardından konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Çelmo firmamız İnegöl´de eskiden beri üretim yapan üyelerimizden birisi. Çok şükür bugün itibariyle yeni teşhir ve üretim alanlarına geçiyorlar. Bundan böyle 18 bin metrekarede üretim yapacaklar. 120 çalışanıyla üretimine devam ediyor.Yıllık 11 milyon dolar civarı ihracatları var. Bu çok iyi bir rakam. İnşallah bu rakamlar derneğimizin ve İnegöl´ümüzün ortaya koyduğu projeler doğrultusunda yükselerek devam edecektir. Firmamıza bundan sonraki iş hayatında başarılar temenni ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun? dedi.

 

?2023 HEDEFİ DEVEDE KULAK KALACAK?

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ?Türkiye mobilya sektörü 2000 yılında 180 milyon dolar ihracat yapardı ve dünyada 23´üncü sıradaydı. Bugün 12. sıradayız. Dünya devi İKEA´nın bulunduğu İsveç ve Danimarka´yı geride bıraktık. Bu başarının gerçek kahramanları Güzel ağabeyimiz, Ali ağabeyimiz ve Tuncay ağabeyimiz gibi ağabeylerimiz, kardeşlerimizdir. Türkiye mobilya sektörü çok dinamik? Yaklaşık 500 tane firma 1 milyon dolardan fazla ihracat yapıyor. KOBİ´ler mobilya sektörü için o kadar önemli ki bunları çok ciddi şekilde desteklememiz ve bu şekilde ihracatçı hale getirmemiz lazım. Eğer Çelmo Mobilya gibi firmaları desteklersek 2023 hedefimiz olan 10 milyar dolar devede kulak kalacak. Zaten 10 yıllık kalkınma planımızda da 25 milyar dolar üterim ve 10 milyar dolar ihracat istiyoruz. Güzel ağabeyimiz en büyük örnek. Kendi başına 10 milyon dolar ihracat yapıyor ve 2023 hedefi 25 milyon dolardır. Bu başarıların devamı için sizlerin desteğinize ihtiyacımız var? şeklinde konuştu.

 

?İNEGÖL MOBİLYA BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?İnegöl´de güzel bir üretim tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Dün 34. MODEF´in açılışını gerçekleştirdik. Mobilya sektörünün aktif olduğu, mobilyanın başkenti olma yolunda adımlar atan İnegöl´deyiz. Daha önce KOBİ olarak atölye kapsamında çalışan ve bu konuda büyük başarılara imza atan değerli arkadaşlarımız bu işi fabrika ortamına, bir endüstri tesisine yakışacak 19 bin metrekarelik bir alana taşıyorlar. Gerçekten güzel bir gelişme. Bizler de bunu tebrik ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun? diye konuştu.

 

İNEGÖL, TÜRKİYE HEDEFLERİNDE LOKOMOTİF OLACAK

?Türkiye gelişiyor, kalkınıyor ve büyüyor? diyerek sözlerine devam eden Altepe, ?Türkiye Pazar gününü en güzel şekilde geçirdi, önemli bir eşiği atlamış olduk. Dostlarımız sevindi, düşmanlarımız üzüldü. Türkiye artık yükselmeye, gelişmeye devam edecek. Türkiye´nin hükümeti ve devleti de güçlü olacak. Bu kapsamda Türkiye´deki yatırımlar da artacak ve Türkiye´nin gücü daha da artacak. Bu şekliyle birlikte başta tüm İslam âlemi olmak üzere dünya mazlumları da mutlu olacak. Güçlü olmamız için üretmemiz gerekiyor. Bizim elmas madenlerimiz, doğalgazımız, petrollerimiz yok. En iyi şekilde mobilyacılığı yapmamız gerekiyor. Bu konuda üretimi gerçekleştirmek gerekiyor, bu konuda başarılı olmak gerekiyor. İnegöl bu işte başarılı? Bursa bu işin lokomotif illerinden bir tanesi. 2023 hedeflerimiz ve daha ileriki hedeflerimiz var. Bursa da burada 14 milyar dolarlık ihracatı ile ve cari açığa en çok katkı sağlayan, ithalatından çok ihracat yapan en önemli illerimizden? Buna katkı koyan İnegöl var. Yaklaşık 1 milyar dolara yakın ihracatı ile önemli bir merkez? Yaptığı ithalat da ihracatının 3´te 4´te biri. Bu kapsamda üreten bir merkez? Daha ileriye götürüp daha geliştirmek istiyoruz. Türkiye´nin hedeflerinde Bursa ve İnegöl´ün lokomotif olması var. Çelmo Mobilya burada bu işi güzel bir şekilde yapıyor, bu işin hakkını veriyor ve güzellikler yaşatıyorlar. Dünya Türkiye´den korkuyor. Mobilyacılarımızdan da korkuyorlar. İtalya´ya fuara gittik ve gördük ki bizim mobilyacılarımızın girmemesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Arkadaşlarımız bayileri aracılığı ile mobilya fuarlarına katılmışlar. Yatırımcılar Türkiye´ye doğru kayıyor, Türkiye ile işbirlikleri artıyor. Daha güzel ve daha iyi olsun istiyoruz. Hedeflerimize ulaşacağız. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

?HELAL YOLDAN KAZANIP İNEGÖL´E YATIRMAK İSTİYORLAR?

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Çok önemli bir tesisin İnegöl´ümüze kazandırılması için bir merasim düzenliyoruz. Türkiye´nin büyüme sürecinde işadamlarımıza çok güveniyoruz. Bugün burada Çelik ailesi İnegöl´ümüze, sektörümüze ve ilimize değer katıyorlar, katmaya da devam edecekler. Çelik firması sahipleri ile daha önce bir araya geldik. Bize gönül kapılarını açtılar. O gönle girerek gördük ki çok muhterem insanlar, çalışmak, kazanmak, helal yoldan kazanmak istiyorlar. Helal yoldan kazandıklarıyla bu şehre, bu toprağa, Bursa´mıza yatırım olarak aktarmak istiyorlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Allah sayınızı arttırsın. Daha çoğalın, büyüyün. Bu metrekareler size yetmesin. Bugün 19 bin metrekare, 2023´te hedef 35 bin metrekare. Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefe gitmek için alanları, metrekareleri, çalışanları, ihracatları, ciroları 2,5 katı büyütmemiz lazım. Sizin de 35-40 bin metrekarelere çıkmanız lazım. Allah sayınızı arttırsın, hayırlı ve uğurlu olsun? dedi.

 

SEKTÖRÜN EKSİKLERİNİ GİDERECEĞİZ

İnegöl´deki mobilyacıların heyecanlarını gördüklerini ve kendilerinin de aynı heyecan içerisinde bulunduklarını belirten Şahin, ?Sektörün sorunlarını biliyoruz. Stok sorunu var, fuar alanı ile alakalı sorunu var. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çok heyecanlı, merkezi hükümet olarak biz çok heyecanlıyız. Lojistik ile ilgili sorunlar var. Hükümetimizin kapısını aşındırmakta kararlıyız. Hedef ne? 2 milyar doları 10 milyar dolara çıkartmak. Ciddi bir rakam... 10 milyar dolar demek binlerce kişinin yeni istihdam imkânına kavuşması demektir. Güçlü Türkiye, lider Türkiye böyle olacak? diye konuştu.

 

 

100. YIL HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA DURMADAN ÇALIŞMALIYIZ

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Bundan 6 gün önce Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92´nci yıldönümünü kutladık. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında mülki idare amirlerinin yani ilde Valilerin, ilçelerde de Kaymakamların konuşma yapmaları hem bir gelenektir hem de bir yasal zorunluluktur. Ben bayram konuşmasına şu cümleyle başlamıştım; çalışan, üreten, paylaşan ve evrensel düşünen insanların kenti İnegöl´de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu ifade benim hem gönülden hem de duygu olarak tamamen katıldığım, inandığım bir cümledir. Yine çalışan, üreten, paylaşan ve evrensel düşünen insanların gerçekleştirdiği güzel bir tesisin açılışında sizlerle birlikteyiz. İnegöl´ün nüfusu 242 bin 232. Resmiyette yazan rakam bu. İnegöl´ün bu nüfusunun 100 binin biraz daha üzerindeki rakam Türkiye´nin 7 bölgesinden gelen insanlarla oluşturmuş. Evrensel düşünen insanlar demek aynı zamanda İnegöl´ün renkli bir çiçek bahçesi olgusunu kabul eden insanlar demektir. İçselleştiren insanlar demektir. İnegöl´ün dışından gelen bu 100 binin üzerindeki nüfusa İnegöl kapılarını açmıştır. Bu insanlarda burayı yuva bilmişlerdir. Burayı ev bilmişlerdir. Ve İnegöl´ün dinamizmine dinamizm katarak, İnegöl´ü daha da ileriye taşımayı hedeflemişlerdir. Cumhuriyet´in 92´nci yılını kutladık. Cumhuriyetin 100. yılı hedefleri de var. 2023 hedefleri. Bu insanlar Cumhuriyetin 100. yılı hedeflerine ulaşmak içinde bir makine gibi çalışmaya da devam etmektedirler. Yürüdüğünüz yolda Allah yar ve yardımcınız olsun. Cumhuriyetin 100. yılında hedeflere ulaşmada gayret gösteren herkese Cenab-ı Hakk yardımını esirgemesin. Bu tesiste ülkemize hayırlı olsun? diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte mobilya fabrikası ve showroom kurdelesi kesilerek açıldı. Protokol üyeleri ve davetliler bir süre fabrika ve showroomda incelemelerde bulunarak bilgi aldılar.

 

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00