www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CEMAAT OLDULAR ÖDÜLÜ KAPTILAR

CEMAAT OLDULAR ÖDÜLÜ KAPTILAR

?Haydi Çocuklar ve Gençler Camilere Koşalım, Namazda Buluşalım? programı kapsamında tatil boyunca cemaate katılan çocuklar, düzenlenen tören ile ödüllendirildiler.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle başlayan programda Güneydoğu´da yaşamını yitiren şehitlerimiz için hatim duası da yapıldı.

 

AHRETTE HESABI İLK SORULACAK İBADETTİR

Törende konuşan Müftü Kazım Güzel; ?Camiye koşalım, namazda buluşalım projesinin ödül töreninin yanı sıra şehitlerimiz için hatim ve dua programımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ederim. Namaz müminler üzerinde vakitleri belirlenmiş olarak farz kılınmış buyuruyor Cenab-ı Hakk. Namaz, Hz.Adem´den Efendimiz (sav)´e kadar bütün peygamberlerine emredilmiştir. Namaza ahirette hesabı ilk sorulacak ibadettir. Müminin miracı, dinin direğidir. Allah Resulü´nün gözümün nuru dediği namaz? 5 kez, arınmanın, temizlenmenin, kemale ermenin, yenilenmenin adıdır namaz? Cenab-ı Hakk ile 5 kez buluşup; tazelendiğimiz namaz? Cemaat olmanın şuuruna erdiğimiz, birlik ve beraberliğin zirvesine ulaştığımız namaz? İşte bu namazı bizden sonraki nesillerimize bir ibadet şuuru olarak öğretmen istedik. Allah Resulüne miraçta ikram edilen namaz? Biz 15 günlük yarıyıl tatilinde çocuklarımızı camiye alıştırma gayretinde olduk. Siz bize destek verdiniz. Evlatlarımızın elinde tutup camiye getirdiniz. İnşallah bunu devam ettirelim. Toplumun her kesimine yayalım. Bu programın hepimize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

 

ŞEHİTLERE RAHMET

Kampanyayakatılan çocukları kutlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, ?İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen programa katılanlara teşekkür ediyorum. Bu vatanı korumak için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet diliyorum. Allah onların yakınlarına sabrı cemil nasip etsin? şeklinde konuştu.

 

DERECE ALANLARA GEZİ

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptıkları kısa konuşmada ?Haydi Çocuklar Camiye? kampanyasını düzenleyen İlçe Müftülüğüne ve katılan tüm öğrencilere teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından İnegöl´deki 184 camide düzenlenen ?Haydi Çocuklar Camiye? kampanyasını katılan bin 755 öğrenci arasında birinci olan 210, ikinci olan 140 ve üçüncü olan 160 öğrenciye belgeleri takdim edildi. Ayrıca birinci olan öğrenciler Çanakkale, ikinci olan öğrenciler Bursa ve üçüncü olan öğrenciler ise Oylat gezisi kazandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36