www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CEMAAT NEREYE SECDE EDİYOR

CEMAAT NEREYE SECDE EDİYOR

Şerif Gürbaş`ın 18 Eylül 2012 Tairhli köşe yazısı

Hayırsever İşadamı Zeki Konukoğlu tarafından 2000’li yıllarda yaptırılan Sani Konukoğlu Camii’nin mihrabındaki HAÇ görüntüsü, acaba camii cemaati bilmeden haça mı secde ediyor, yada ettiriliyor sorusunu akıllara getirdi.

Bir süre önce bir dostum demişti. Sani Konukoğlu Camiinin mihrabında Hıristiyanların sembolü olan haçça benzer bir işaretin olduğunu... 

Gerçekten de mihrapta dikine işlenmiş kalebodur üzerine, Lailahe illallah lafzının bulunduğu yatay bir tablo konmuş. Hıristiyanların haçını andıran ve camiye giren insanların dikkatini çeken bu durum, bir rastlantımıdır, yoksa kasıtlımı yapılmıştır bilemiyorum.

Camide bir başka dikkat çeken husus ise, diğer camilerin duvarlarını süsleyen Hz. Allah, Hz. Muhammed ve 4 halife Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali’nin isimlerinin olmayışı.

Yapıldığı yıllarda bir kısım insanın buraya camiye yapılmamalı diye karşı çıktığı Sani Konukoğlu Cami’nin, doğru ve isabetli bir bölgeye inşa edildiği konusunda hem fikirim.  Ancak, caminin gerek iç mimarisi, gerekse dış mimarisinin hiç hoş olmadığı bir gerçek.

Ve şimdi cami içerisindeki Haç figürünü anımsatan o görüntüden sonra, Sani Konukoğlu Camiinde cemaatinin nasıl bir duygu ile namaz kılacağını bilemiyorum. Açıkçası ben bundan sonra zaman zaman vakit namazlarını kıldığım Sani Konukoğlu Camiinde namaz kılmaya cesaret edemem. Zira her secdeye gidişimde, sanki haçça secde ettiğimi düşünürüm..

Bu yazımdan sonra cemaatin kafasında oluşacak farklı düşüncelerin silinmesi adına, ilçe müftlüğümüzün bir inceleme ve açıklama yapmasını bekliyorum.

--------------------------------------

İSMAİL KARAMANI İKİ KERE TEBRİK EDİYORUM

2009 yılında ki yerel seçimlerde Cerrah’a belediye başkanı seçilen İsmail Karaman koltuğuna oturur oturmaz, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmıştı. Neydi bu çalışma; “kitap devletten, defter belediyeden”.

Başkan Karaman dün başlayan yeni eğitim öğretim dönemin de yine 700’e yakın öğrenciye defter ve kırtasiye ürünlerinden oluşan eğitim yardımında bulundu. İsmail Başkanı 4 yıldır sürdürdüğü bu örnek çalışmasından ötürü iki kez kutluyorum.  Neden iki kez kutluyorum, çünkü İsmail Karaman, bir yıl sonra iktidarın büyükşehir kanunu ile belediye başkanlığını bırakmak zorunda kalacak. Ama buna rağmen hala büyük bir şevkle halkına söz verdiği hizmetleri sürdürüyor. Bu da gösteriyor ki, İsmail Başkan aldığı oyun hakkını, son ana kadar verecek…

---------------------------------------------

ÖRNEK KADIN KOLLARI

AK Parti Kadın Kolları Arakan’lı Müslümanlara 10 bin liralık yardımda bulunmuş. Hayırseverlerin katkıları ile satışa çıkardıkları ürünleri satan AK Parti’li hanımların, dünyanın bir ucundaki Müslüman kardeşlerine yardım eli uzatması gerçekten mutluluk verici. Böylesine güzel ve örnek bir çalışmayı sergileyen AK Partili hanımlara tebrik ve şükranlarımı sunuyorum, başarılarının devamını diliyorum.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19