www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CENNETİ KAZANDIRAN MERHAMETTİR

CENNETİ KAZANDIRAN MERHAMETTİR

Psiko hekim Abdülaziz Yılmaz, Cenneti kazandıran merhamettir. Sevginin israfı yoktur. Birbirinizi severek paylaşın. Sabır her şeyin başıdır. Çocuklarınız ne kadar yanlış yaparsa yapsın onları sınırsız sevip dua edin."tavsiyesinde bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi tarafından Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda “Huzurlu Aile, Terbiyeli Çocuk” konulu seminer düzenlendi.

CİDDİ SIKINTILAR VAR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, “Bildiğiniz gibi ülke genelinde aile içi huzursuzluk ve çocuklarımızın ahlakında ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıların temel nedeni maneviyattır. Bizim amacımız maneviyatı güçlü nesillerin yetiştirilmesidir” dedi

AİLENİN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN BU 6 MADDE ŞART

Bütün dünyanın derdinin çocuk terbiyesi olduğunu belirten Uzman Doktor Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, yurtiçi ve yurtdışında nereye giderse gitsin sürekli aile ve çocuk terbiyesiyle ilgili sorunlarla karşılaştığını kaydetti. Ailenin ayakta kalabilmesi için dinlemeyi bilmeli, tartışmayı öğrenmek, aile içi iletişim, sözlü iletişim, sevgiyi ifade etmek ve öfkeyi kontrole almak olarak 6 madde sıralayan Psikohekim Abdülaziz Yılmaz bunları tek tek açıklayarak hayattan örnekle sundu.

AİLE İÇİ HUZURU KİTAPLARDA ARAMAYIN

Birlikte bir aile olmak için sevincin ve hüznün paylaşılması gerektiğini belirten Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, “Namaz kılmayı, oruç tutmayı Kur’an’dan öğrenirken, psikolojiyi başka kitaplarda öğrenmeye çalışıyoruz, bu yanlıştır. Ev içinde fertlerin birbirini dinlemesi lazım. Bizim inanç ve kültürümüzde aile içinde tartışılacaksa çocukların yanında da tartışılmalı ve doğruyu yanlışı çocukların görüp ders çıkarmaları gerekir. Haftada bir yapamıyorsanız iki haftada bir ailenize yarım saat zaman ayırın. Mümkün olan tüm elektronik cihazları kapatın ve gaz lambasının altında sohbet edin.  Sen dili yerine, ben dilini kullanın ve beden dilini yerinde kullanın. Aile için huzuru kitaplardan öğrenmektense ona onu sevdiğinizi söyleyin. Eğer öfkelenirsiniz bunu karşı tarafa hissettirin. Aile içinde çocuklar bizi kızdırsa da Allah rızası gözeterek onlara sabır gösterin” şeklinde konuştu.

CENNETİ KAZANDIRAN MERHAMETTİR

Terbiyeli bir çocuk yetiştirmek için de yine 6 madde sıralayan Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, onlara kolaylaştırıcı olunmasını, yargılamadan yaklaşılması gerektiğini, davranışa odaklanılması, azarlamaktansa ruhu okşayan konuşmalarla çocukları kötü alışkanlıklardan koruyabilecek olduklarına değdindi. “Dostlarınıza, eşinize, ailenize her zaman merhametli davranın” diyen Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, “Cenneti kazandıran merhamettir. Sevginin israfı yoktur. Birbirinizi severek paylaşın. Sabır her şeyin başıdır. Çocuklarınız ne kadar yanlış yaparsa yapsın onları sınırsız sevip dua edin. Nafakanızı helal yoldan kazanın ve çocuklarınıza zerre miktarı kadar da olsa haram yedirmeyin” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19