www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CERRAH DOĞALGAZA KAVUŞTU

CERRAH DOĞALGAZA KAVUŞTU

Cerrah Mahallesi´ni yatırım programına alan İnegöl Gaz Dağıtım A.Ş. (İNGAZ) yaptığı çalışmaları sonuçlandırarak mahalleliyi doğalgaz ile buluşturdu.

Önceki gün Cerrah Mahallesi´nde düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, Eşref Yiğit, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, bazı belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

2,5 AY SONRA MAHALLENİN TAMAMI DOĞALGAZA KAVUŞACAK

Program esnasında bir konuşma yapan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, Cerrah mahallesinin tamamının 2,5 ay sonra doğalgaza kavuşacağını belirterek, ?2004 yılında ilk kazmayı vurduğumuzda soluğu burada alacağımızı bizler de tahmin etmiyorduk. Bir söz vardır, bizler yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Bütün olumsuzluklara rağmen biz bir gün bile çalışmaktan geri durmadık. Gece nöbetimizi tuttuk, gündüz işimizin başındayız. Cerrah Mahallesi´nde ortalama 100 sokak var. Bu sokakların 30 tanesine doğalgazı getirdik. 2,5 ay içerisinde de Cerrah´ın tamamı tamamlanmış olacağız. Vatanımıza hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bizler Kalyon Holding´in küçük, mütevazı bir kuruluşuyuz. Vatanımıza, milletimize hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Yönetim kurulu Başkanımız Orhan Kalyoncu´nun buradaki haziruna selamlarını iletiyorum. Kalyon Holding olarak büyük projelerin grubu olduk. Bu zamana kadar 3. Havaalanı Allah nasip ederse bizim grubumuzun çalışması. Bizler gece gündüz çalıştık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde doğalgaz kullanabilmesi için 7/24 çalışacağız? dedi.

HESAPLI YAKIT

Doğalgazın hesaplı bir yakıt olduğunu belirten Coşkun, ?1 ton kömür 800 lira, 1 ton odun 700 lira, bir tüp 86 lira hepsini topladığınızda bütün kış boyunca 3 bin liraya yakın rakam ortaya çıkıyor ve ancak evinizde bir odayı ısıtıyorsunuz. Şayet doğalgaz kullandığınızda bir kış boyunca ortalama 100 metrekare bir evi bir kış boyunca ısıtma, mutfak gazı dâhil bin 200 liraya halledebiliyorsunuz? şeklinde konuştu.

BÜYÜK KOLAYLIK

İnegöl´e doğalgazın gelmesinde çok büyük emekleri olan Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin´i anarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?1997 yılında Organize Sanayi Bölgesine doğalgazın gelmesini sağlayan rahmetli Hikmet Şahin anmadan geçmemek lazım. 2003 senesinde de İnegöl merkezde çalışmalara vesile olan Hikmet Şahin başkanımızı rahmetle, minnetle anmak istiyorum. 2003 yılında sembolik olarak bir kuyu kazılmıştı. Orada temeli atılmıştı ve seçim üzerinde orası da kapatılmıştı. Nereden bileyim ki 4-5 ay sonra İnegöl Belediye Başkanı alacağım. 2004 yılından sonra İnegöl´ün caddesini, sokağını her tarafını gezdik. Çok kavgalar, çok tartışmalar yaşadık. Eski genel müdürümüzü de anmadan geçemeyeceğim. Tabii yer altında çalışmak çok kolay iş değil. Hamdolsun bugün baktığımızda da 54 bin doğalgaz abone sayısına geldik. 54 bin ayrı hane, nüfus olarak çarptığımızda 200 bini geçen bir sayı. Tabi 12 yıllık bir emeğin, gayretin ürünü. Cadde cadde, sokak sokak değerlendirmek zorundayız. Malum bugün Cerrah´ta sembolik olarak gaz yakıyoruz ama bu gazdan Çeltikçi´de istifa edecek. Faruk Bey bununla alakalı bir hesaplama yöntemi verdi. Fatura bazında baktığımızda takdir edersiniz ki, yüksek bir doğal gaz faturası ödemeyeceksiniz. Bende 2007 senesinden beri evinde doğalgaz kullanan bir kardeşinizim. Yaklaşık 9 yıldır doğalgaz faturası ödüyorum. Az önce Müdür beyin de ifade ettiği gibi doğalgaz ile ısıtma, sıcak suyu temin etme? Bunlar hanımefendiler için çok büyük kolaylık oldu. Sene bazında toplamda baktığınızda evin her tarafını ısıtıldığını düşündüğünüzde, bu olmazsa olmaz konulardan bir tanesi oluyor? dedi.

 

TÜRKİYE´NİN DÖRT BİR TARAFINDA DOĞALGAZ VAR

Doğalgaz dönüşüm noktasında İNGAZ tarafından yapılan 4 taksit uygulamasının 9´a taksite çıkarılması önerisinde bulunan Aktaş, ?İlk dönüşüm ile alakalı maliyetler söz konusu olabilir. Başlangıç ile alakalı maliyetler var. Şuan bu 4 taksit. İnşallah bunu 9 taksit yapalım. Çok ciddi bir ödeme kolaylığı sağlanacaktır. Bundan 12 sene evvel 2-3 tane şehirde, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere doğalgaz konuşurken, bugün şükürler olsun Türkiye´nin dört bir tarafında, kuzeyinde, batısında, doğusunda, güneyinde velhasıl en ücra yerlerin tamamında doğalgaz var. Bırakın şehir merkezlerine, ilçeleriyle kasabalar ile köyleri ile beraber her yer doğalgaza kavuştu. Bu gelişmişliğin göstergesi. Gelişmişliği söylemek lafla olmuyor. Yol yaparak, doğalgaz getirerek, sportif imkânları sağlayarak, sosyal tesisleri yaparak bunu ortaya koyabiliyorsunuz? ifadelerini kullandı.

CERRAHLILARA MÜJDE

Cerrahlılara ürün toplama merkezi müjdesi veren Aktaş, ?Cerrah Mahallemize ürün toplama merkezimizde Büyükşehir marifetiyle yapıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda da onunla açılışını gerçekleştirmiş olacağız? dedi.

TALEPLER YERİNE GETİRİLİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?1 Kasım seçimlerinin üzerinden tam 10 ay,  7 Haziran seçimlerinin de üzerinden 15 ay geçti. 7 Haziran seçimlerinden önce Cerrah´a geldik ve dedik ki Cerrahlı hemşerilerim, Cerrahlı büyüklerimiz oy verin dedik. Sizlerde dediniz ki ?Bizim bir takım eksiklerimiz var´ dediniz. Bizden bankamatik istediniz maaşları İnegöl´den çekmek zor oluyor dediniz. Buraya bankamatiği getirdik. Bizden postane istediniz, postaneyi getirdik. Sonra bize dediniz ki Yenice´ye doğalgazı getirdiniz, bizde istiyoruz. Tabi ki en doğal hakkınız, şehrin merkezinde ne varsa, kırsalda da olacak dedik. İşte doğalgazı getirdik. AK Parti olarak kentleşme ve kentleşmenin gerekliliğini olarak, kentte ne varsa köyde de o olacak dedik. Her ne kadar doğalgaz şirketimiz özel de olsa, şirketimizi de sıkıştırıp buraya gazı getiririz dedik. Ben buradan İNGAZ müdürüne teşekkür ediyorum. Bizimle çalıştılar, gazı buraya getirdiler. Şuan Cerrah´ın yüzde 30´u doğalgazla buluştu. En kısa sürede bu yüzde 100 olacak. Bu memlekette, bu topraklarda yaşıyorsak, kaliteli bir şekilde yaşamamız lazım, konforlu bir şekilde yaşamamız lazım. Çünkü biz bunu hak ediyoruz? dedi.

?HOCA KILIĞINA GİRMİŞ TERÖRİST?

Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen´in hoca kılığına girmiş bir terörist olduğunu belirten Hüseyin Şahin, ?İnsan hafızası unutmakla mükelleftir. Cenab-ı Allah bizleri unutma durumunu vermiş. Bundan 45 gün önce Türkiye´mizde yaşayan 78 milyon aziz milletimiz, huzur ve refah içerisinde yaşasın, devletimiz ülkemiz kalkınsın diye uğraşan iktidarımıza ve demokrasimize darbe yapılmaya kalkışıldı. 15 Temmuz gecesi, üzerinde kamuflaj bulunan teröristler, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bizim burada verdiğimiz vergilerle alınan F-16´lara, helikopterlere bindiler ve bu aziz millete kurşun attılar. Meclisimize bomba attılar. Neden? Türkiye´nin kalkınması, büyümesi kesintiye uğrasın diye. Bunu ve bunun gibi işbirlikçilerini unutmamamız gerekiyor, destek verenleri unutmamamız gerekiyor Bu terör örgütünün adı FETÖ. Biz kendisini Hoca diye biliyorduk ama hoca değilmiş, hoca kılığına girmiş bir teröristmiş. Hocalar çok muhterem insanlardır. Ama bu hoca denen terörist, bu grubun beynini yıkanmış, beynini ipotek altına almış, kiralamış ve bunlara bir dolar vererek emirler gönderiyor. Bunlar zaten milli olsaydılar, ceplerinde dolar değil, Türk parası olurdu. Bu yaşananları unutmamamız gerekiyor. Su uyur, düşman uyumaz. Her daim uyanık olmamız gerekiyor? açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından ilçe protokolü tarafından doğalgaz ateşi yakıldı. Program ikram ile son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25