www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cerrah Parkı Çöplüğe Döndü

Cerrah Parkı Çöplüğe Döndü

Bursa Büyükşehir Belediyesi himayesi altına giren Cerrah Mahallesi mesire alanında yapılan değişiklikler olumlu karşılanırken, park içerisinde konteynır olmaması nedeniyle park alanı çöplüğe döndü.

Havaların ısınmasıyla vatandaşların akın etmeye başladığı Cerrah Mahallesi mesire alanında, çöp kovası, çocuk oyun alanı ve otopark sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Mesire alanı içerisinde çöp kovası konulmadığı için piknik yapmaya gelen vatandaşlar çöplerini mesire alanı içerisinde gelişi güzel bırakması yüzünden yeni mesire alanında görüntü ve çevre kirliliği baş gösterdi.

 

1,5 MİLYON TL´YE MAL OLDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl´e bağlı Cerrah Mahallesinde ki 70 bin metrekarelik mesire alanında ki düzenleme yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olmuştu. Havaların ısınmasıyla vatandaşlarında akın etmeye başladığı mesire alanında ki eksiklikler nedeniyle mesire alanında olumsuzluklar yaşanmaya başladı.

 

PARKIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Mesire alanının vatandaşın kullanımına açıldığını belirten Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, ?Cerrah Mahallemizde bulunan mesire alanımız yeni düzenlemesiyle hizmete açıldı. Ama bazı eksiklikler var. İlk olarak temizlik konusunda sıkıntımız var. Mesire alanının girişinde çöp konteynırları var. Parkın içerisinde herhangi bir konteynır veya çöp kovası olması için vatandaşlar parkın her noktasından park girişine kadar çöpleri taşıyıp atmıyorlar. Bu yüzden park içerisinde etrafta çöpler gelişi güzel atılıyor. Yeni açılan ve güzel bir düzenleme yapılan bu mesire alanımızın çöplüğe dönmesini istemiyoruz. Bunun için Bursa Büyükşehir Belediyesinin mesire alanı içerisinde belirli noktalara çöp kovaları koymasını istiyoruz. Bu konuda sadece belediyeden değil, vatandaşlarımızdan da talebimiz daha duyarlı olmalarıdır. Belediyeler buraya hizmet getirmelidir ama vatandaşlarında bu hizmete sahip çıkması gerekiyor. Buradaki mesire alanını bizler ve buradan hizmet alan vatandaşlar korumalı. Herhangi bir şekilde zarar görmesini engellemeliyiz? dedi.

 

ŞÖMİNE YERİ VAR AMA ŞÖMİNE YOK

Vatandaşların mesire alanında mangal yakmak istediğini ifade eden Ayar, ?Şömine yeri var ama şömine yok. Sadece betonunu atıp, bırakmışlar. Bu yüzden vatandaşlar mangallarını gelişi güzel yakıyor. Bu da yangın çıkmasına sebep verecek bir durum. Şöminelerin de biran önce yapılmasını istiyoruz? diye konuştu.

 

PARK SORUNU

Otopark konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını belirten Hasan Ayar, ?Özellikle hafta sonraları mesire alanına gelen araç sayısı artıyor. Bu nedenle mesire alanından mahalle içerisine kadar park yoğunluğu oluyor. Mesire alanının bulunduğu yolu aynı zamanda 8 mahalle kullanıyor. Trafik belirli sürelerde kilitleniyor? dedi.

 

BÜYÜK İLGİ VAR

Vatandaşların mesire alanına olan ilgisinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Ayar, ?Hem yakın kırsal mahallelerden hem de İnegöl´den çok sayıda insan havaların ısınmasıyla birlikte mesire alanına geliyor. Bazen hafta sonrası oturmaya dahi yer bulamıyorsunuz? diye konuştu.

 

ÇOCUK OYUN ALANI YOK

Önceki parkta çocuklar için bir oyun grubu olduğunu hatırlatan Ayar, ?Ama yeni düzenleme de çocuklar için bir oyun alanı yok. Mesire alanı içerisine çocuklar için bir oyun alanının oluşturulması gerekiyor. Çocukların eğlenebileceği bir alan gerekli. Salıncak, kaydırak gibi oyun aletleri konulmalı? dedi.

 

İLÇE HALKINA DAVET

Ayar, ?Cerrah Mahallesi mesire alanı Hikmet Şahin KültürParkından daha güzel. Deremiz akıyor, serin ve güzel bir hava var. İnsanlar doğanın içerisinde güzel bir vakit geçirmek istiyorlarsa Cerrah mesire alanını tercih etmeliler. Bütün İnegöl halkını mesire alanımıza bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25