CERRAH PARKINAYENİ PROJE

CERRAH PARKINAYENİ PROJE

İnegöl Kent Konseyi İnşaat Çalışma Grubu, Cerrah Parkı´nın canlandırılması ve modernize edilmesi için bir proje hazırladı. Oluşturulan geniş kapsamlı projenin önümüzdeki günlerde İnegöl Belediyesine sunulması bekleniyor.

 

Geçmiş yıllarda İnegöllülerin yaz aylarında en fazla tercih ettiği mesire alanlarından biri olan Cerrah Parkı, son yıllarda eski cazibesini yitirmişti. Son olarak elektrik paralarının Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmeyerek elektriklerinin kesilmesi ve karanlığa bürünmesi ile gündeme gelen Cerrah Parkı´nın yeniden eski günlerine dönmesi için projeler hazırlanmaya başladı.

 

PROJE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

2014 Mart seçimleri ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesine dâhil olan Cerrah Parkı´nı yeniden eski günlerine döndürmek için çalışmalar yapan İnegöl Kent Konseyi İnşaat Çalışma Grubu,bölgeye uygun bir proje hazırladı. Cerrah Parkını muhteşem bir yaşam alanına çevirmesi beklenen projenin görselleri de sosyal medyada paylaşıldı. İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyelerine sunulacak olan projenin kabul edilmesi halinde, Büyükşehir Belediyesi´nin projeyi hayata geçirmesi bekleniyor.

 

PROJEDE NELER YER ALIYOR?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kent Konseyi İnşaat Çalışma Grubu Başkanı Serdal Özkan, ?İnegöl Kent Konseyi İnşaat Çalışma Grubu olarak Cerrah Mahallesi´nde atıl vaziyette bulunan Cerrah Parkı´nı nasıl faal bir hale getirebiliriz konusunda istişarelerimiz oldu. 10 seneliğine Bursa Büyükşehir Belediyesine geçen ve atıl durumda olan parkımızı güzel bir projeyle halkımızın hizmetine girmesi Kent Konseyi olarak en büyük temennimizdir. Yaptığımız çalışmada parkın; doğaya zarar vermeden taş duvarla dere ıslahı yapılması ve ıslahtan sonra açılan alanda dere kenarında yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturulması, orman tarafı olan kısma hobi bahçeleri yapılması, karşı tarafına restoran ve mesire alanı yapılması, dere üzerine cafe yapılmasını planlıyoruz. Bunların yanı sıra; derenin alt kısmında çocukların doğal su ile tanışacakları ve ebeveynler gözetiminde zaman geçirecekleri 50 santim derinliğinde doğal yüzme havuzu, şuan kullanılmayan yamaçlara taş duvardan kademe yapılarak piknik alanlarının çoğaltılması, çocukların çok seveceği mini hayvanat bahçesi ve kullanışlı çocuk parkı, parkın girişine mevcut çay bahçesi yerine modern çay bahçesi, mevcut düğün salonunun modernize edilmesi ile oluşacak araç trafiği yoğunluğunu en aza indirmek için ve güvenlik,wc gibi birimlerin yer alacağı yarı kapalı otopark da projede yer alıyor. Umuyoruz ki bu proje halkımızdan yeterli desteği alır ve en kısa zamanda yapılır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22