www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CERRAH POLEMİĞİ

CERRAH POLEMİĞİ

Cerrahlı minibüsçülerin yaşadığı sorun, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile MHP´li Meclis Üyesi İsmail Karaman´ı büyükşehir belediye meclisinde karşı karşıya getirdi.

Cerrahlı minibüsçülerin yaşadığı mağduriyet, önceki gün büyükşehir belediye meclisinde görüşüldü. Konuyu gündeme getiren MHP meclis üyesi İsmail Karaman yaşanan sorunun çözümünden yana tavır sergilerken, Başkan Aktaş, yaşanan sorundan minibüsçüleri sorumlu tuttu.

MİNİBÜSÇÜLER ALİKIRAN BAŞKESEN GİBİ?

Meclis toplantısında konuya ilişkin söz alan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Cerrah´ta belediye başkanlığı döneminde taşıma işiyle alakalı yetki tamamen bu kooperatife verilmiş, otobüs aldırılmış. Büyükşehir´in de uygulaması, genel ahengi bozmadan bir sistem dâhilinde bunları yaptırmaktır. Diğerlerinde bir sistemsizlik olmadığı için sıkıntı olmadı, ama burada sistemsizlik var. Cerrah´taki minibüsler İnegöl hatlarını kullanıyor. Bundan dolayı da İnegöl´deki firmanın zarara uğramasına sebep oluyor. BURULAŞ arkadaşlarımıza farklı alternatifler sundu. Biz de aracılık etmeye çalıştık. Fakat bu arkadaşlar hiçbir şekilde yanaşmadı. Alikıran baş kesen gibi ?Cerrah hatları bizim, biz buna karar veririz´ dendi.?

AKTAŞ BİLGİ SAHİBİ DEĞİL

MHP Meclis Üyesi İsmail Karaman, ise Başkan Aktaş´ın yanlış fikir sahibi olduğunu belirterek, ?Benim dönemimde İlçe Trafik Komisyonunun verdiği güzergâh doğrultusunda Cerrah Belediyesi ve Kooperatif saat paylaşımı ile aynı hat üzerinde çalışıyorlardı. Kooperatife Otobüs aldırılması kesinlikle yanlış bir bilgi. Hatta Büyükşehir in eline geçtikten sonra Burulaş Kooperatife buradaki taşıma işini tamamen Kooperatif marifetiyle yapılması için hem sözleşme yaptı, hem de kiralık olarak eski bir otobüs kiraladı. Fakat Burulaş tarafından kiralık olarak verilen otobüs hem eski, hem de masraflı olduğu için de Kooperatif üyeleri de kendi aralarında toplanarak kendileri otobüs satın aldı. Sayın Aktaş konu ile ilgili bilgi sahibi olmamakla beraber, yanlış bilgi aktarılarak yanlış fikir sahibi olmuş.?dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19