www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇEŞMEDEN ŞİFA AKIYOR

ÇEŞMEDEN ŞİFA AKIYOR

İnegöl´e bağlı Saadet Mahallesi´nde yıllardır akan acı su, başta böbrek taşı düşürme, prostat ve şeker hastalığı olmak üzere birçok hastalığa şifa oluyor. Acı suyun ününü duyanlar, Türkiye´nin dört bir yanından Saadet Mahalllesine akın ediyor.

İnegöl´ün dört bir köşesinden fışkıran şifalı sulardan biri de Saadet Köyü´nde yüz yıllardır akan şifalı acı su. Türkiye´nin birçok şehrinden araçlarıyla Saadet Mahallesi´ne gelen vatandaşlar, yakalandıkları hastalıklara doğal yolla şifa arıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ SAHİP ÇIKMADI

Mahalle sakinlerinden Kazım Kahraman, 15 yıl önce yüksek tepeleerde olan suyu komşusuyla birlikte bugünkü yerine getirdiğini ve araçların rahat ulaşması için yol açmaya çalıştığını kaydetti. Mevcut yolun kış aylarında araçların gelişine büyük zorluklar yaşadığını kaydeden Kazım Kahraman, İnegöl Belediyesi´ne defalarca gitmesine rağmen eski yolun genişletilmesi için yardımcı olmadığını savundu.

SUYU SATMAK İSTEYENLER VAR

Şifalı suyun prostat, böbrek taşı düşürme ve şeker hastalığına iyi geldiğini kaydeden mahalle sakinlerin Kazım Kahraman, ?Suyumuzun şifasını duyan insanlar Türkiye´nin heryerinden araçları ile buralara kadar gelip şifa arıyor. Ancak mahallemizde bazı kişiler, suyu kendi menfaatlerine kullanmak amacıyla bir takım çalışmalar içerisinde. Yani suyu satmak istiyorlar. Bu su devletin suyu, bu suyu kimse satamaz. Bu su ancak halkın şifası için kullanılabilir. İnegöl Belediyesi yetkilileri sahip çıkmadı. Ben buradan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Bu suya sahip çıkın, bu su sağlık için kullanılmalı, birilerinin amacı dışında kullanılmasına izin verilmemeli?dedi.

GÜNDE 4 BARDAK ŞİFA OLUYOR

Suyun ekşimsi bir tadı olduğunu kaydeden Kahraman, ?Ancak su öylesine etkili ki 5 santim kalığındaki bir mermeri delecek özellikte. Bir insandan şayet prostat yada böbrek taşı rahatsızlığı varsa günde 4 bardağı geçmeyecek şekilde içtiği taktirde kısa sürede şifa bulacaktır. Bunu bizzat kendim yaşadım. Yıllar önce doktor prostat ameliyatı olmam gerektiğini söylemişti. Bu suyu içmeye başladıktan kısa süre sonra hastalığım şifa buldu.  Tüm şifa arayanları köyümüze beklioruz?dedi.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71