www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çete üyeleri tutuklandı

Çete üyeleri tutuklandı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat ve Sakarya illerinde eşzamanlı yapılan operasyonlarda çökertilen çete üyelerinden 5´i tutuklandı.

Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendisini Asker, Polis, Savcı veya resmi görevli olarak tanıtmak suretiyle kişisel verilerini izinsiz olarak ele geçirdikleri mağdurları telefon ile arayarak, ?Adlarının terör örgütlerinin faaliyetlerine karıştığı, kimliklerinin suç işleyen şahısların üzerinde bulunduğu? gibi söylemleri baskı unsuru olarak kullanarak, hukuki yaptırımlardan kendilerini kurtaracakları vaadiyle kandırarak para, ziynet eşyası, döviz ve taşınmaz mallarını sattırarak Türkiye genelinde birçok vatandaşın dolandırıldığını tespit ettiler.

30 KİŞİLİK ÇETEYE ULAŞILDI

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbari çalışmalar sonucunda Şanlıurfa merkezli suç örgütünün yapısı, taktik ve teknikleri tespit edilerek örgüt içerisinde örgüt lideri, örgüt lideri yardımcısı, atıcı diye adlandırılan yabancı uyruklu şahıslar adına çıkartılan açık hatlar ile mağdurları arayan, ikna yeteneği ve diksiyonu düzgün şüpheliler, çekici-eldenci olarak adlandırılan ve mağdurlardan para ve ziynet eşyalarını alan şüpheliler, eldenci sorumlusu olarak adlandırılan eldenci olarak faaliyet gösteren şüphelileri temin eden ve yönlendiren, hesapçı olarak adlandırılan para transferlerinde kullandıran şüpheliler ve dolandırıcılık eylemlerinin gerçekleştiği görüşmelerin yapıldığı yerleri temin eden toplam 30 şüphelinin bilgisine ulaştılar.

ÜÇ AYLIK TAKİP

Çetenin insanların zaafları ve korkularını kullanmakta ustalaşan dolandırıcıların büyük bir gizlilik ve hiyerarşik yapı şeklinde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin dolandırıcılık olayları sonrasında elde edilen maddi gelir belirli oranlarda komisyonlar alarak paylaştıkları tespit edildi. Yaklaşık 3 ay süre ile yapılan çalışmalar sonucunda suç örgütü içerisinde faaliyet gösteren 30 şüphelinin tespiti yapıldı. Tespiti yapılan şüphelilerden Bursa´da 3, Sakarya´da 3 ve Tokat´ta 3 olmak üzere 9 şüpheli faaliyet süresince değişik tarihlerde suçüstü yakalanarak tutuklandı.

İKİNCİ DALGA

İlk operasyonda yakalanan 9 şüphelinin ifadelerinin ardından harekete geçen Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şanlıurfa ilindeki 12 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda yakalanan 7 kişi gözaltına alınarak İnegöl´e getirildiler.  27 yaşındaki A.Ö. , 34 yaşındaki İ.C., 20 yaşındaki S.A., 39 yaşındaki M.B., 39 yaşındaki H.T., 28 yaşındaki S.S. ve 30 yaşındaki İ.A., İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince işlemlerin ardından İnegöl Adliyesine sevk edildiler.

SUÇ ALETLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalar sonucunda, dolandırıcılık olaylarında kullanılan çok sayıda telefon, SİM kart, bilgisayar, iPod, USB bellek ve hafıza kartı ile örgüt lideri tarafından tutulan kayıtları içerir ajanda ve notlar ele geçirildi.

750 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Şüphelilerin bu yöntemlerle 24 dolandırıcılık suçu işleyerek yaklaşık 750 bin TL gelir elde ettikleri öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Adliyeye sevk edilen A.Ö., İ.C., M.B., H.T. ve İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirlerken,  S.S. ve S.A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Suç Örgütü Kurmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda tutuklu sayısı böylelikle 14´e çıktı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19