www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇETE ZANLILARI ADLİYEDE

ÇETE ZANLILARI ADLİYEDE

İnegöl’de önceki gün yapılan şafak operasyonunda gözaltına alınan çete üyeleri dün adliyeye sevk edildi.

 

İnegöl’de iki kardeşin elebaşılığını yaptığı ve işyeri kurşunlama, işadamlarından haraç isteme olaylarına karıştığı iddia edilen çeteye üye 18 şüpheli, önceki gün polisin 3 aylık takibi sonucu düzenlenen eşzamanlı operasyon ile yakalandı. 30`dan fazla adreste yapılan aramada 16 tabanca, 2 av tüfeği ve 245 mermi ele geçirdi.

 

DAHA ÖNCE DE SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAKTAN YARGILANDILAR

Suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan birçok kez gözaltına alınan ve yargılanan 41 yaşındaki E.K. ile kardeşi 33 yaşındaki E.K’nın elebaşılığını yaptığı çete üyeleri, iddiaya göre çok sayıda işyeri ve araç kurşunlama olayına karıştı. İşadamlarından da haraç isteyen şüpheliler, savcılıktan alınan izin ile 3 ay önce takibe alındı. 9 ayrı işyeri ve araç kurşunlama ve yaralama olayına karışan çete üyelerinin çökertilmesi için Salı günü 30’dan fazla adrese Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyon düzenlendi.

 

ADLİYEDE YOĞUN GÜVENLİK EYLEMİ

Toplam 18 şüphelinin gözaltına alındığı aramalarda, 16 tabanca ruhsatsız 2 av tüfeği ve 245 mermi ele geçirildi. Sorguları tamamlanan 18 şüpheli, `Silahlı suç örgütü kurmak`, `Tehdit`, `Yaralama`, `İşyeri ve araç kurşunlama` suçlarından bu sabah saatlerinde İnegöl Adliyesi`ne sevk edilirken yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

EMNİYETTEN OPERASYON AÇIKLAMASI

Öte yandan, operasyonla ilgili emniyetten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz Organize Suçlar Büro Amirliğince silahlı suç örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda; İnegöl ilçesinde silahlı suç örgütü kurarak silahla yaralama, işyeri ve araç kurşunlama, silahlı yağma, tehdit ve benzeri eylem ve faaliyetlerde bulunan suç örgütünün faaliyetlerini deşifre edip mensuplarını yakalamaya yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 18.11.2013 tarihinde operasyon aşamasına kadar silahlı suç örgütünün 7 ayrı (suça azmettirme, işyeri ve araç kurşunlama, kasten yaralama, tehdit, mala zarar verme, 6136 SKM eylemleri tespit edilmiş bu eylemler sırasında şüphelilerden 8 adet ruhsatsız tabanca ve mühimmat elde edilmiştir.

 

18.02.2014 günü İnegöl ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonda; Organize silahlı suç örgütü yöneticisi E.K. ve mensupları olan toplan 24 şahıs yakalanmış, şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 8 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca ve şarjörleri, 3 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı ses ve gaz tabancası, 245 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca fişeği, 56 adet av tüfeği kartuşu, 1 adet metal kelepçe ve 2 adet sustalı bıçak elde edilmiş olup şüpheliler gözaltına alınmıştır.

 

SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Operasyon öncesinde ve operasyon sırasında 36 ayrı noktada yapılan aramalarda toplam; 16 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca ve şarjörleri, 3 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı gaz ve ses tabancası, 245 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca fişeği, 56 adet av tüfeği kartuşu, 1 adet metal kelepçe ve 2 adet sustalı bıçak ele geçirilmiştir. İlimiz ve ilçelerimizdeki huzur ve güvenliği sağlamak için suçun önlenmesi ve suçlularla mücadelemiz devam edecektir.”



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00