www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇETİN KIŞ ÇİFTÇİYE YARADI

ÇETİN KIŞ ÇİFTÇİYE YARADI

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çetin geçen kış aylarının çiftçinin lehine olduğunu belirterek; “İnşallah bu yıl her şey daha güzel olacak diye düşünüyorum. Kış bizim lehimize hareket ediyor” dedi.

Çetin geçen kış aylarının çiftçiye büyük fayda sağlayacağını anlatan Çelik, kış sonrası yaşanan don ve kırağı olaylarına da dikkat çekerek çiftçiyi uyardı.

Kış Çiftçinin Lehine Hareket Ediyor

Sezai Çelik, kış ayının bol yağışlı geçmesinin çiftçinin lehine olduğunu kaydederek,  ; “Lodosta olmadığı için şu anda ormanlarda 2 metreyi geçen kar kalınlığı var. Dolayısıyla kar sindire sindire eriyor. Meyveler de uyanmadı. İnşallah bu yıl her şey daha güzel olacak diye düşünüyorum. Kış bizim lehimize hareket ediyor” dedi.

Gerekirse Köy Köy Gezeriz

Dün itibari ile mazot ve gübre desteklemelerinin de hesaplara yattığını ve çiftçilerin bu günden itibaren destekleme paralarını bankadan çekebileceklerini söyleyen Çelik, “Geçtiğimiz hafta yeni hal yasası ve yeni yasalarla ilgili kütüphanede bilgilendirme toplantısı düzenledik. İhtiyaç olması halinde, yine aynı grupla köy köy gezerek çiftçimizi bilgilendireceğiz. Bunun da duyurusunu yapmak istiyorum” diye konuştu.

Çiftçiye Don Uyarısı

Son olarak, kıştan çıktığımız şu günlerde don ve kırağı mevsiminin geldiğini belirten Başkan Çelik, çiftçiyi uyarmayı da ihmal etmedi. Tüm çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemlerini yaptırıp meyvelerini sigortalatmalarını tavsiye eden Çelik, “İşimizi doğaya bırakmayalım” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00