ÇEVRE DUYARLILIĞINA ÖDÜL

ÇEVRE DUYARLILIĞINA ÖDÜL

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu´nun ?Yılın Yeşil Beyni Uluslararası Proje Yarışması´nda liseler kategorisinde 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencilerinin Bursa´yı gururlandırdığını belirterek, çevreye duyar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Uluslararası Dünya Çevre Yarışması´nda 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Özgüneş ve Ömer Can Çolak´ı başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Altepe, Bursa´nın gururu olan öğrencilerle Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bir araya geldi. Gemlik Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Recep Bozkurt ile Proje Sorumlusu ve Biyoloji Öğretmeni Serpil Korkmaz ve Gemlik Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu´nun da katıldığı ziyarette, öğrenciler çalışmalarının detayını Başkan Altepe ile paylaştı. Yarışmada, ?Zeytin Karasuyunun Adsorbsiyon Yöntemiyle Arıtılıp, Organik Sıvı Gübre Olarak Kullanılması ve Bitki Gelişimi Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması´ başlıklı projeleriyle 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Özgüneş ve Ömer Can Çolak, çevre konusundaki hassasiyetlerini de gözler önüne serdi.

BAŞARIYA ÖDÜL

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi´nin Bursa´yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında çevre faaliyetlerini önemsediklerini ifade ederek, ?Öğrencilerimizin başarısını tebrik ediyorum. Bursa´da çevreye önem veriyoruz. Ödülün çevre alanında olması da bu bakımdan daha da anlam kazanıyor. Kent ve çevre sağlığı ile gelecek nesillere sağlıklı yaşam alanları bırakılması hedefiyle öncü adımlar atıyoruz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği´nin de kurucusu olan Bursa´da Büyükşehir Belediyesi olarak çevre için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yılın Yeşil Beyni ödülünü kazanan gençlerimizin başarılarını ve duyarlılıklarını, gelecekte de sürdüreceklerine inanıyorum? diye konuştu.

Çevre faaliyetlerini her zaman desteklediklerini sözlerine ekleyen Altepe, gençlere bisiklet hediye etti.

BURSA´NIN DEĞERİ ÖRNEK DÖNÜŞÜMLERLE DAHA DA ARTIYOR

Öte yandan Başkan Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri ile de görüştü. Bursa´nın kentsel dönüşümde attığı adımların önemine değinen Başkan Altepe, 1070 mahalleli şehirde kentsel dönüşüm faaliyetleriyle şehrin kalitesinin ve değerinin arttığına işaret etti. Şehir merkezindeki dönüşümün önemini vurgulayan Başkan Altepe, ?Kentin merkezindeki yıpranmış bölgeler dönüşerek en güzel ve kaliteli konut bölgeleri olmalı. Dönüşümü İMSİAD gibi kuruluşlar yapacak, bize düşen de destek vermek olacak. Biz her zaman ?Önce insan? dedik, insanlarımızın ihtiyacını önemsedik ve sonucunda da güzel uygulamaları görüyoruz? dedi. İMSİAD´ın çalışmalarıyla Bursa´nın kentsel dönüşümüne imzasını atacağına inandığını belirten Başkan Altepe, ziyaretin sonunda konuklarına Yeşil Türbe çinisi hediye etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00