www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çevre Katliamı

Çevre Katliamı

Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından yapılan ve Yenişehir ovasını sulayan Boğazköy Barajı´nın son hali görenleri şoke ediyor. Vatandaşların çöplüğe çevirdiği alanda balık ölümleri yaşanıyor.

Boğazköy Mahallesi´nden başlayıp Hamzabey Mahallesi girişine kadar devam eden Türkiye´nin büyük barajları arasında yer alan Boğazköy sulama barajının çevresi içler acısı durumda.

DUYARSIZLIK İSYAN ETTİRDİ

Piknik yapmak, çevresinde doğa gezisi yapmak, balık tutmak veya kısa süreli manzara seyretmek için duran birçok bilinçsiz vatandaşın attığı pet şişeler ve gıda ambalajları barajı adeta çöplüğe çevirdi. Çöplüğe dönen ve kötü kokuların yayıldığı baraj kıyılarına vuran ölü balıklar görenleri hayrete düşürüyor.

ÇEVRECİLER TEPKİLİ

İnegöl´de doğayı seven çevreciler sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntülerle bu durumu tepki gösterdiler. Kimi çevreci, ?Yenişehir tarafından gelirken arabadan baraja salladığınız bir pet şişenin hesabını yüzlerce hayvanın katili olarak vereceksiniz hatırlatayım istedim...? diyerek tepki gösterirken, kimi çevreci vatandaşlar; ?Baraj adeta bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlarca kirletiliyor. Adeta çöplüğe dönmüş. Üstüne üstlük balık ölümleri de yaşanıyor. Ölüm balıklar kıyıya vurmuş. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Vatandaşların da daha da duyarlı olmasını bekliyoruz? diyerek tepki gösterdiler.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19