www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çevre Bilincini Hacivat-Karagöz’den Öğreniyorlar

Çevre Bilincini Hacivat-Karagöz’den Öğreniyorlar

İnegöl Belediyesi, çevre bilincine ilişkin okullarda verdiği seminerlerin ardından şimdi de aynı konuyu Hacivat-Karagöz gösterileri ile miniklere anlatıyor.

Çevre bilinci ile ilçe genelinde okullarda seminerler ve etkinlikler düzenleyerek geleceğimiz olan yeni neslin bu konuda bilinçlenmesini sağlayan İnegöl Belediyesi, çevre bilincinin çocukların akıllarında iyice yer etmesi için seminerlerde işlenen konuları şimdi de gölge oyunu olarak Karagöz-Hacivat gösterisi ile miniklere anlatıyor.

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde, Belediye Kültür ve Sosyal İlişkilerden Sorumlu Volkan Derman’ın seslendirdiği Karagöz-Hacivat oyunlarının ilk misafirleri Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu 1. Sınıf ve anasınıfı öğrencileri oldu. Belediyenin çevre bilinci uygulamalarını destekleme amacıyla yapılan bu etkinliğe ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “İnegöl Belediyesi olarak çevre bilinciyle ilgili; temizlik, geri dönüşüm, katı atık depolama sahası, atık yağlar ve pillerle ilgili okullarda seminerler vermiştik. Bu seminerleri normal anlatımın yanı sıra bir de oyunla anlatmak istedik, bu şekilde daha kalıcı olacağını düşündük. Bu gün Hacivat-Karagöz gösterisinde, verdiğimiz seminerleri bir de bu şekilde Hacivat ve Karagöz’ün ağzından anlatıyoruz. Öğrencilerimiz hazırlar, biz de onlarla birlikte programı izleyeceğiz” dedi.

Etkinliklerin farklı okullarla da devam edeceği öğrenildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19