ÇEVRE YOLU KURUTMAYA KAPALI

ÇEVRE YOLU KURUTMAYA KAPALI

Ayçekirdeğini kurutmak için Ahmet Türkel Çevre Yolunu kullanan çiftçilere, bu yıl izin çıkmadı. İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada ayçekirdeği üreticilerinin kurutma için okul bahçelerini, semt pazarı alanlarını, yada hal müdürlüğü meydanını

Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara neden olan ve ulusal basında da yer bulan çevre yolundaki ayçekirdeği kurutma işlemi bu yıl yapılmayacak. İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan karar gereği, çevre yolu üzerinde kurutma işleminin yapılmayacağını çiftçilere düzenlediği basın açıklaması ile duyuran Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Çevre İmar Yolu’nda ayçekirdeğinin kurutulmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.

 

İNEGÖL; KALİTELİ AYÇEKİRDEĞİ ÜRETİM MERKEZİ

İnegöl’ün Türkiye’nin en kaliteli ayçekirdeği üretim merkezilerinden birisi olduğunu dile getiren Yusuf Şen, “İnegöl’de; Hamzabey, Şehitler, Boğazköy, Şibali köyleri başta olmak üzere ilçemizin kuzey şeridindeki köylerde Ayçekirdeği üretimi yoğun olarak yapılmaktadır. Üretilen ayçekirdeklerin hasat dönemi, hava sıcaklarına bağlı olarak Ağustos ile Eylül ayları arasında gerçekleştiriliyor.” dedi.

 

BASINA YANSIYAN OLUMSUZ HABERLER OLDU

Belediye olarak çiftçilere destek vermek amacıyla geçtiğimiz yıllarda Çevre İmar Yolunun bir bölümünü üreticilere ayırdıklarını hatırlatan Yusuf Şen, “Belediye olarak çiftçilerimize destek vermek, onların yaşadığı soruna çözüm üretmek adına Çevre İmar Yolunu gerekli trafik önlemi alarak çiftçilerimize tahsis etmiştik. Çevre İmar Yolu’nun; Bedre Deresi mevkiinden, Cerrah Yolu kavşağına kadar olan bölümünde, her iki yöndeki tek şeridi ayçekirdeği kurutulması için ayırmıştık. Ancak; geçtiğimiz sene konuya ilişkin hem yerel hem de ulusal basına yansıyan olumsuz haberler oldu. Bu haberler ayçekirdeğinin marka değerini düşürdü ve İnegöl’ün prestij kaybına sebep oldu.” diye konuştu.

 

ÇEVRE YOLU YOĞUN KULLANILIYOR

Çevre İmar Yolunda araç trafiğinin bir önceki yılara göre yoğun yaşandığını bildiren Yusuf Şen, “İmar Yolumuzun, ilk yapıldığı senelerdeki gibi az kullanılmamasıdır. Hem Çevre İmar Yoluna cepheli çok sayıda konutun yapılması, hem de eskiye göre daha sık kullanılmasından dolayı Çevre İmar Yolunda araç trafiği yaşanmaktadır. Bütün bu nedenlerden dolayı; İlçe Trafik Komisyonu bir çalışma yapmış ve aldığı kararı İl Trafik Komisyonuna sunmuştur. İl Trafik Komisyonunun aldığı karar resmi yazıyla belediye başkanlığımıza ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

ÇEVRE YOLUNDA AYÇEKİRDEK KURUTULMA OLMAYACAK

Alınan karar gereği çevre yolunda ayçekirdeği kurutma işlemini yapılmayacağını da aktaran Yusuf Şen, “Alınan karardan dolayı Çevre İmar Yolu’nda artık ayçekirdeği kurutulması söz konusu olmayacaktır. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için özellikle kurutma ve serim işlemlerinin başladığı şu günlerde özellikle ifade ediyor, kamuoyuyla önemle paylaşıyorum. Ayçekirdeği üreticilerimiz, okul bahçelerinde, semt pazarı alanlarında, Hal Müdürlüğü meydanı gibi kendi tespit ettikleri alanları kurutma maksatlı kullanabileceklerdir.” dedi.

 

 

 

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50