www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çeyrek asırlık buluşma

Çeyrek asırlık buluşma

İnegöl Altıeylül İlkokulu´nda 1989 yılında sınıf sıralarında başlayan arkadaşlık çeyrek asır sonra tekrar canlandırıldı. Dönemin öğrencilerinden Ali Çiftçi, sınıf arkadaşlarını bir araya getirmek için organizasyon düzenledi.

Çiftçi; 25 yıllık buluşmayı yapabilmek için arkadaşlarının da yoğun istek ve çabasıyla 4 ay bekledi. Whatsap grubuyla bir araya gelen grup organizasyona çok demokratik hazırlandı. Buluşma yeri ve saati, mekân ve ikram konusu ile hediye seçiminde internet ortamında anket yapılarak çoğunluğun kararı uygulandı.

 

Buna göre 18 Kasım 2018 tarihinde saat14.30´da Altıeylül Okul bahçesinde buluştu. Buluşmaya 24 Kasım öğretmenler günü sebebiyle ilkokul öğretmeni Hasan Hüseyin ferah da davet edildi. 1993 yılında ilkokul 5. sınıfta çekilen fotoğraftaki sıraya göre merdivenlerde sıralanıp toplu fotoğraf çekinildi. 1993-2018 yılları arasındaki çeyrek asırlık fark için ise hazırlanan vinil etrafında toplanıldı. Daha sonra o dönem okudukları sıralara oturan grup, öğretmenlerinin duygu dolu anlattıklarını dinlerken öğrencilik hatıralarını tekrar canlandırdılar.

 

GURUR DUYDUM

Sınıf öğretmeni Ferah; öğrencileriyle bir araya gelmenin büyük heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ferah; ?Bütün öğrencilerim farklı farklı noktalara ve yerlere geldi. Her biri farklı şehirlerde düzen kurdular. Organizasyonu yapan öğrencimiz böyle bişey düşündüğünü ilk söylediğinde, bu kadar insanı bir araya getiremez, yapamaz diye düşünmüştüm. Bugün bu sahneyi yaşattıkları için tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Her öğrencimin bende ayrı hikâyesi var. Bir öğretmen için en büyük mutluluk vefadır. Bu vefayı ve tarif edilemez mutluluğu bana yaşattıkları için hepsine çok teşekkür ederim. Ülkem adına gurur duydum hepsinden? ifadelerinde bulundu.

 

Sınıftaki ilk buluşmanın ardından FısıltıHane´ye geçen grup; 25 yıllık özlemlerini burada Müzik Öğretmeni arkadaşları Taşkın Volkan Karatağ´ınseslendirdiği canlı müzikle, hoş sohbet ve muhabbetle gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüler.

 

Böyle bir organizasyona vesile olduğu için büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade eden Çiftçi ise; ?Öğretmenimizin bizler üzerinde çok büyük emekleri var. Bu organizasyon tek başına yapılamazdı. İzmir gibi uzaklardan bile gelen arkadaşlarımız oldu. Öğretmenimize ve arkadaşlarımıza hem destekleri hem de katılımları için çok teşekkür ediyorum? dedi.

 

Birbirini görmeden mesajlaşmak/yazışmak ile biraraya gelmeden video görüntülerle sosyalleşilemeyeceğinin altını çizen Çiftçi, sosyal medyaya inat daha çok bir araya gelinmeli, yüz yüze daha çok muhabbet edilmeli ve eş-dost-akraba ve arkadaş bağlarını daha da kuvvetlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Çiftçi ayrıca; buradaki amaçlarından bir tanesi de ileriki buluşmalarda İnegöl´e katkı sağlayacak, toplum yararına Sosyal Sorumluluk Projeleri yapabilmek olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Programın sonunda 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle ilkokul öğretmeni Hasan Hüseyin Ferah´a kanvas baskılı bir duvar saati hediye edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87