ÇEYREK ALTIN 152 LİRA

ÇEYREK ALTIN 152 LİRA

Haftanın ilk gününe yükselişle başlayan altın, yükselişini sürdürerek seyretmeye devam ediyor. Değer kazanmaya devam eden altın, 92 lira seviyesine çıkarak yeni bir rekora imza attı. Çeyrek altın fiyatı ise gün içinde 152 liraya kadar yükseldi.

Yükselişi hız kesmeden devam eden altın, her geçen gün yeni bir rekora imza atıyor. Dün gün içerisinde İnegöl sarraflar çarşısında Cumhuriyet Altını 608 liradan satıldı. Çeyrek altının satış fiyatı ise 152 lira oldu. 24 ayar 1 gram altının 92 TL seviyesine kadar yükseldiği gözlenirken, çeyrek altın da yükselişini sürdürdü. Yılbaşında 116 liradan satılan çeyrek altın, bugün 152 TL’ye alıcı buluyor.

Dövize Müdahale Edilmese Altın Daha Da Artacaktı

Altında yaşanan bu yükselişle ilgili vatandaşların tedirginliği artarken, bazı vatandaşların altının ani bir düşüş yaşaması endişesi ile ellerindeki altınlarını bozdurmaya başladıkları öğrenildi.  Uzmanların altın ile alakalı yönlendirmeleri ve yorumları ise şöyle: “Yıl sonuna kadar altının gramı 95-97 TL, çeyrek altının ise 158-160 TL’yi bulur. Hatta bu fiyatlar yılbaşından da önce gerçekleşebilir. Burada kırılma noktası 3 Ağustos tarihi olacak. Bu tarihte ABD’de borç tavanının yükseltilmesiyle ilgili gelecek kararı bekliyoruz. Buna rağmen ABD’de her şey yolunda gitse bile bu rakamlara ulaşılacak. Merkez Bankası’nın bugün döviz kuruna yaptığı müdahale piyasayı rahatlattı. Yoksa altın fiyatları daha da artacaktı”

Altına Yatırım Yapanların Profili De Değişti

Vatandaşların zorunlu olmadığı takdirde altın almadığı belirtilirken, düğün yapacak çiftlerin de en az masrafla takı alma yolunu tercih ettiği kaydedildi. Yatırım amaçlı maaşlarından her ay altın alanların da profilinde değişiklik olduğu ve eskiden özellikle memurların, her ay bir yarım altın alıp sakladıkları ancak, şimdi yarım altın alanların çeyrek, çeyrek altın alanların ise 1 gramlık altına yöneldiği ifade edildi. Altın fiyatının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 oranında artmasının ardından altın bozdurmak isteyenlerin yoğun talebiyle karşılaşan kuyumcu esnafında nakit paranın kalmadığı, yastık altındaki altınlarını satarak gelir elde etmek isteyen müşterilerin artık geri çevrildiği bildirildi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22