www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İnegöl Devlet Hastanesi´nde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan silahlı saldırı kalkışmasını şiddetle kınayarak cezaların caydırıcı olmadığını ifade etti.

Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, önceki gün İnegöl Devlet Hastanesi´nde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan silahlı saldırı teşebbüsünü kınayarak açıklamalarda bulundu. Dün İDH Poliklinikler bölümünde düzenlenen basın toplantısına İDH Yöneticisi Hayrettin Göçmen ve hastane idarecileri, Sağlık Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ve sağlık çalışanları katılım gösterdi.

YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

Üzücü bir hadiseden dolayı bir araya geldiklerini kaydeden Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül ?2 gün önce İnegöl Devlet Hastanemizde sağlık çalışanlarımız bir silahlı saldırıya maruz kaldılar. Maalesef Bursa´mızda birçok hastanemizde bu tür elim hadiseler yaşanıyor ve bunların başında da İnegöl Devlet Hastanesi geliyor. Sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden, insan hayatını kurtarmak için, insanlara hizmet için mücadele ediyorlar. Ailelerine ayıracakları zamanı hastalarına, hasta yakınlarına ayırıyorlar. Ancak şunu görüyoruz ki; ne yaparsak yapalım sağlıkta şiddet hadiselerinin önüne geçemiyoruz. Maalesef bu konuda yetkililerimiz gerekli tedbirleri alamıyorlar.

SALDIRGAN SERBEST BIRAKILMIŞ

?Silahlı bir saldırı ortada ancak silahlı saldırıyı yapan kişi maalesef savcılık tarafından serbest bırakılmış diyen Gökhan Yünkül, ?Bu kişi elini kolunu sallayarak ortada dolaşıyor. Ve yine üzülerek söylüyorum ki, silahlı saldırıya tevessül eden kişi maalesef yine bir devlet memuru? Bizler sağlık çalışanları olarak tanrı değiliz. Canı veren de alan da Allah´tır. Bizler sadece birer aracıyız, insanların sağlıklarını hayatlarını kurtarmak için vesileyiz. Bu anlamda sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti her zaman kınamaya devam ediyoruz ve bu konuda gerekli tedbirler alınıncaya kadar Sağlık Sen olarak gerekli mücadelemizi devam ettireceğiz. Dün Aksaray´da bir doktorumuz silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Artık sözlü, fiziki saldırılar aşıldı, silahlı saldırılar söz konusu. Ve maalesef fiziki şiddet olayları artık basında yer bile bulmuyor. Basında yer bulmamız, haber değeri taşımamız için öldürülmemiz gerekiyor. Bu anlamda başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm idari kadrolara, Kaymakamımıza, Emniyet mensuplarımıza, savcılıklarımıza bu konuda gerekli adımları atarak üzerinde daha ciddiyetle durmalarını talep ediyoruz. Silahlı saldırı ve buna benzer olayları yaşatan kişilerin muhakkak tutuklu bir şekilde yargılanmaları gerekir. Sözlü, fiziki saldırıda bulunan kişilerin muhakkak sosyal güvenlik kurumu ödeneklerinin kesilmesini, bu kişilerin artık kendi ceplerinden sağlık harcamalarını karşılamalarını talep ediyoruz. Bu şiddetin önlenmesi noktasında atılacak önemli bir adımdır. İnşallah bu son olur. Vatandaşlarımız sağlık çalışanlarına sahip çıkmalılar. Bu insanlar gece gündüz onlar için çalışıyorlar. Bu insanlar bizim kardeşlerimiz, ailelerimizden birileri? Sağlıkçılarımıza sahip çıkmak ilk önce vatandaşlara düşüyor.?

HAKARET İÇERİKLİ YORUMLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

?Olayın basına yansımasından sonra bazı internet sitelerinde yapılan yorumları görünce daha büyük üzüntü duyduk. Ciddi bir olay yaşanmış, olay basına düşmüş, internetten haberlerin altına yapılan yorumlar daha dehşet verici. Bayanların bu konudaki tutumları daha anlaşılmaz. Netice itibariyle biz sürekli kadına şiddet diye ortalığı ayağa kaldırıyoruz, ancak kadına şiddet olaylarını gündeme getirirken internet sitesindeki yorumlarda sağlık çalışanlarına yönelik hareketler en çok bayanlar tarafından yapılmış. Kendini bilmez birkaç kişi tarafından ağza alınmayacak ifadeler kullanılmış. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ve değerli personelimizin yanında olacağız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00