www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, sokak hayvanlarına yönelik işlenen vahşetin, verilen cezaların yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, ?Basın karşısında yapılan iyileştirmelerden bahsetmek yerine, her gün bir başka acı haber nedeniyle açıklama yapmaktan gerçekten üzüntü duyuyoruz. Gün geçmiyor ki, bir hayvan hakkı ihlali haber olmasın. İzmir Çiğli´de Komiser Yardımcısı M.A, ortada hiçbir şey yokken üç yıldır polislerin beslediği köpeği karakolun bahçesinde vuruyor. Savunmasında dibindeki köpeği görmediğini dile getiriyor. Allah´tan kamera kayıtları var. Kayıtlarda köpeği gördüğü, kulübedeki polis memuruna el kol işareti yaparak köpeği gösterdiği, aracından silahını alıp ateş ettiği çok açık görülüyor. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, komiser yardımcısı hakkında gerekenleri yapmak için harekete geçti. Bu olaylar azalmıyor, aksine artıyor. Neden yine aynı, cezalar caydırıcı değil hatta tam tersi resmen insanlar teşvik ediliyor. Edirne´de de benzer bir olay, bir vatandaş pompalı tüfekle bir köpeği öldürürken kamera kayıtlarına yansıyor. Yani görüldüğü gibi burada, yapan eğitimli, meslek sahibi ya da değil, polis ya da sıradan vatandaş fark etmiyor. Vicdan merhamet yoksunu, acımasız, sevgisiz, silahı kendine güç bilen insanoğlu var olayda. Bu tip olaylarda her zaman söylediklerimizi bir kez daha tekrarlıyoruz, caydırıcı cezalar verilmelidir. Son zamanlarda yaşanan bu acı olayların sayısı giderek artmıştır. Hiçbir zararı yokken, göz göre göre, bir canlıya silah doğrultmak, ateş etmek ve öldürmek ya da yaralamak olağan bir şey haline gelmiştir.  Bu tip şiddete eğilimi olan kişilerden her şey beklenir. Hele de toplumun huzur ve refahı için görev yapan bir polis memurunun bu şekilde sorumsuzca ve umursamazca hareket etmesi affedilemez. Bu tip insanlar, bize göre, akıl sağlığından yoksun ve tedavi görmesi gereken insanlardır. Böyle bir insana, silah verilmesi, hele de yaptığı meslek de göz önüne alındığında vatandaşların korunması görevi verilmesi çok yanlıştır. Söz konusu kişiye verilecek cezanın yanı sıra, mesleği ile ilgili derhal bir yaptırım uygulanmalıdır? dedi.

ŞİDDET EĞİLİMİ ARTTI

?Allah´ın yarattığı canı, ondan başkası alamaz? diyerek sözlerine devam eden Ateş, ?İster insan, ister köpek, ister kedi, ister kuş olsun? Hayvanlara gözü kapalı şiddet uygulayabilen insanlar, bir başka seferde insana karşı da rahat bir şekilde şiddet uygulama potansiyeline sahip insanlardır. Derhal tedavi edilmelidirler. Günümüzde toplumun adeta gözü dönmüş, şiddet eğilimi artmıştır. Bu düzene dur demek için ivedilikle cezalar caydırıcılık kazanmalıdır. Diğer yandan merhamet ve vicdan sahibi bireyler yetiştirmek için öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Yaşanan bu olayı kınıyor, ilgili kişilerin bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19