CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, kadına şiddet olaylarına verilen cezaların caydırıcı olması gerektiğini savunurken, İnegöl´de bu tür olayların çok nadir yaşandığını ifade etti.

 

Kaymakam Ali Akça, şiddet olaylarının git gide arttığı günümüzde yaşanan Kadına Şiddet olayları ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı. Akça ayrıca İnegöl´deki öğrenciler arasında yaşanan ve sıklıkla gündeme gelen kavgalara da değinerek bu tür olayların kesinlikle doğru olmadığının altını çizdi.

 

KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL

İnegöl´deadrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 249 bin civarında vatandaşın yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça, ?Yaklaşık 10 bin Suriyeli nüfusu var. Toplamda hemen hemen 260 bin civarında bir nüfus bulunuyor. Bu 260 binin içerisinde öğrenci kavgaları da, hayatın akışı içerisinde ne kadar arzu etmesek de karşımıza çıkıyor. Kızların kavgası bizleri üzdü. O konu ile alakalı arkadaşlarımızın detaylı çalışmalar yapıyorlar. Adliyeye çıkarılanlar oldu. En son meydana gelen öğrenci kavgasında ise çocuklar kaçmışlar. Şikâyet olmadığı için konu Emniyet´e teşkil etmedi. Tabi gençlerin damarlarındaki kan biraz hızlı akıyor. Zaman zaman aralarındaki bir takım hadiseleri böyle toplumun ya da büyüklerinin kabul edemeyeceği tarzda çözmeye çalışıyorlar. Kesinlikle doğru değil. Ben gençlerle yaptığım konuşmalarda hep; kesinlikle şiddetle aranıza mesafe koyun, şiddeti özendiren konulardan uzak durun, medeni olun, okuyun diyoruz. Bunları anne-babalar ve öğretmenlerde söylüyor ama gençler böyle yanlışlara düşünebiliyorlar. Gönlümüz bu tür olayların hiç yaşanmamasını arzu ediyor? dedi.

 

?KADINA ŞİDDET? CEZALARICAYDIRICI OLMALI

Kadınlar Gününe ilişkin açıklama yapan Akça, ?Bugünkadınlar günü. Zaman zaman kadına şiddet haberleri okuyoruz. Görevimiz gereği bazı bilgilere şahit oluyoruz. Gerek erkek olsun, gerek kadın olsun her ikisinin ifade edildiği bir kavram var; insan. Kadın da insandır, erkek de insandır. Kadının da erkeğin de birbirlerine yönelik, tamamlayıcı, olmazsa olmaz ihtiyaçları vardır. Az önce öğrenciler için bahsettiğimiz konular kadın-erkek için de geçerli. Kadına şiddet kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez. Bu tip olaylara karışanların kesinlikle kınanması lazım. Bu tip şeyleri gerçekleştirenlere de verilen kanuni cezaların caydırıcı olması lazım? şeklinde konuştu.

 

KADINA ŞİDDET OLAYLARINA NADİR RASLIYORUZ

Hayatın olağan akışı içerisindezaman zaman kadın ve erkekarasında şiddet olaylarının cereyan ettiğini belirten Akça, ?Ama İnegöl bu konuda Türkiye ortalamasının neresinde diye sorarsanız, öyle çok yukarılarda değil.  Günlük asayiş değerlendirmelerimizde Emniyet ve Jandarma ile yaptığımız kadına şiddet olayı, nadir olarak karşılaştığımız olaylar olarak karşımıza çıkıyor. Zaten kadınlarımızda bu konuda haklarını arama bilinci var. İlgili mercilere başvuruyorlar.Kadınların kendilerini daha güvende hissetmeleri içinbazen evden uzaklaştırma tedbirleri alıyoruz. Bu tedbirlere yönelik idare olarak aldığımı kararlar da var. Ama gönül arzu eder ki bunlar hiç olmasın. Gönül arzu eder ki evlilik birlikteliği anında birbirlerine verilen sözler ömür boyu tutulsun? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22