CEZASIZ KALMADI

CEZASIZ KALMADI

Hava muhalefeti nedeniyle buz tutan kanallarının patlaması sonucu kestikleri hayvanların kanlarını Kulaca deresine akıtarak doğaya zarar veren C.P. firmasına, yetkili merciler tarafından cezai müeyyide uygulandığı öğrenildi.

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl´e bağlı Süpürtü Köyü yolu üzerinde bulunan piliç üretim tesisinin yanı başında akan deredeki kan görenleri büyük tepki uyandırmıştı.Mehmet Çakman isimli bir vatandaşın sosyal medya üzerinden firmanın sloganına vurgu yaparak; ?CP tavuk çiftliğinin doğaya verdiği zarara bir bakın lütfen. Kulaca ve Yiğit köy kesim tesislerinde dereye akan kan ve atıklar. İnegöl de istihdam uğruna göz yumulan tesis. Aile?boyu´ lezzetmiş? ifadeleri ile tepkisini dile getirmişti.

 

TUTANAK TUTULDU

Cumartesi günkü hava muhalefetinden dolayı buz tutan kanalların patlaması nedeniyle dereye kan aktığı bildirilen tutanakta; ?İlçemiz Süpürtü Mahallesi´nde faaliyet gösteren C.P. Standart Gıda Sanayi A.Ş. kesimhanenin arıtma bölümünde hava muhalefeti nedeniyle soğuktan buz tutan kanalların patlamasıyla 02.01.2016 günü 23.10 ile 03.00 saatleri arasında arıtmada bulunan kanların dereye aktığı arıza bildirim ve onarım formunda anlaşmış olup; iş bu tutanak tarafımıza imza altına alındı? ifadeleri yer aldı.

 

HAT VE VANALAR DONMUŞ

Arıza nedeninin aşırı soğuklardan olduğu bildirilen arıza tutanağında arıza tanımında ise ?Dondan dolayı hat ve vana gruplarının çalışmaması? ifadeleri yer aldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07