www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP 96 YAŞINDA

CHP 96 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 96. Yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, ?CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur.?dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi; ?Cumhuriyet Halk Partisi´nin 96. Kuruluş Yıldönümünü, bu yıl da büyük bir gururla kutluyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ?iki büyük eserimden biridir? dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayi Milliye´nin ve Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´nin devamıdır. Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı´nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği ?çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma? hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir.  Bu arka plan, bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin çimentosudur; CHP´nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu. CHP, sadece Cumhuriyeti kuran parti olarak kalmamış, her dönemde, aynı kökten beslenen yeni dalları ve filizleriyle ülke siyasetine yön vermiştir. Türk siyasal hayatını şekillendiren diğer iki büyük devrimin, çok partili hayata geçişin ve ülkemizin sosyal demokrasiyle tanışmasının altında da CHP´nin imzası vardır.? Dedi

Ülkemizin Sigortası

Demir devamında ise; ?Ülkemizin sigortası olan Cumhuriyet Halk Partisi´ne gönül verenler, Kurtuluş Savaşı´na uzanan köklerinden gelen mirası özümseyerek, Atatürk ilkelerinin simgesi olan altı okun ışığında, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi´nin Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz.? İfadelerini kullandı.

Genel Başkanımıza Saldırıyı Kınıyoruz

Son olarak açıklamalarda bulunan Demir;?Aydın´ın ilçelerine ziyaretlerini sürdüren CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na Kuşadası Belediyesi önünde toplananlara seslendiği sırada yapılan yumurtalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ezan okunmaya başlayınca konuşmasına ara veren Genel Başkanımıza doğru fırlatılan yumurtalar, toplumumuzu sürekli kutuplaşmaya iten anlayışın ülkemizi getirdiği noktayı göstermektedir. Genel Başkanımızın da söylediği gibi, kimse bizi yolumuzdan geri döndürebileceğini sanmasın. Biz ülkemizin insanlarına ve adalet duygusuna güveniyoruz. Hangi baskıyı kururlarsa kursunlar, Cumhuriyet Halk Partisi milletimiz, bayrağı için, vatanı için ne yapması gerekiyorsa onu yapacaktır.Engel olmaya çalışacaklar, engel çıkartacaklar, başka şeyler yapacaklar. Ankara Çubuk´ta olduğu gibi linç etmeye bile kalkışacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadele edeceğiz. Çünkü bizim Mustafa Kemal ve onun arkadaşlarına sözümüz var. Güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29