CHP Bursa Milletvekili Adayı Kemal Ekinci;ÇİFTÇİNİN TÜM BORÇLARI SİLİNECEK

CHP Bursa Milletvekili Adayı Kemal Ekinci;ÇİFTÇİNİN TÜM BORÇLARI SİLİNECEK

Seçim çalışmaları kapsamında İnegöl’e gelerek ziyaretlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili adayı Kenan Ekinci; 12 Haziran seçimlerine çiftçileri rahatlataak projelerle hazırlandıklarını kaydederek, çiftçiyi yeniden ayağa kaldırmak

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili adayı Kemal Ekinci, dün İnegöl’e gelerek ilçede gün boyu ziyaretlerde bulundu. İnegöllü aday Semih Özsaraç ve İlçe Teşkilatı ile birlikte ziyaretler gerçekleştiren Ekinci, Çınarlarlatı çay bahçesinde vatandaşla yaptığı görüşmenin ardından CHP’nin çiftçilere ve tarıma yönelik projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çiftçinin Tüm Borçları Affedilecek

Kemal Ekinci, yaptığı açıklamasında seçim çalışmalarını gündüz şehir merkezinde, akşamları ise köy ziyaretleri ile sürdürdüklerini ifade ederek “Türkiye’de ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi çiftçiler için, üreticiler için ciddi bir proje hazırladı. Projede; mazot 1 buçuk lira olacak dedik, bunun bir nedeni ÖTV kalkacak. Gübre ve ilaç tarım girdileri ucuzlatılacak. Çiftçilerimizin borçları, faizleri ile birlikte bütünü ile affedilecek. Sulama yapılan yerlerde, enerji borçları affedilecek. Çiftçiyi yeniden ayağa kaldırmak gibi bir sorumluluk içerisindeyiz. Eğer çiftçi ve üretici ayaklanmazsa, esnafta rahat edemez. Esnaf rahat değilse, esnafın sattığı sanayi ürünleri, sanayici de rahat edemeyecek. Dolayısıyla arka arkaya dizili bunlar. Öncelikle çiftçiyi ve köylüyü ayaklandırmak lazım. Hayvancılıkta üretimde bunlar gerçek manada üretmezlerse, ürünlerinin değerini alamazlarsa çiftçinin bu borç batağında kurtulması mümkün değil. Geleceği de bu manada iyi olmaz. Bir sosyal patlama olabilir” dedi.

CHP’nin Olmazsa Olmazı

Çiftçinin çok dar bir boğazda olduğunu kaydeden Ekinci; “İcradan korktuğu için traktörünü ormanda bağlı tutan çiftçi var, kapısının önünde tutup mazot alamadığı için tarlasına gidemeyen de var. Bu sebeple, çiftçiler için özel, rahatlatma projesi diyebileceğimiz bir projesi var.”dedi. İnegöl’ün il olmasıyla alakalı da konuşan Kemal Ekinci;: “İnegöl halkı il olmayla alakalı böyle ciddi bir tavrı ortaya koyuyorsa bunun önüne geçemeyiz. Ayrıca İnegöl il olmayı hak edecek kapasitede. Sanayisi, tarımı, aldığı göç İnegöl’ü Türkiye’de birçok ilin önüne geçirdi. Bursa İnegöl’ü taşıyamayacak durumda. Biz de destek oluruz.”dedi.

‘Büyükşehir’e Bağlanmanın Tek Getirisi Pahalılık Olacak’

CHP’nin İnegöllü adayı Semih Özsaraç ise; konuşmasında İnegöl’ün büyükşehir sınırlarına dahil edilmesi konusuna değindi. Özellikle iktidar partisi yetkililerinin bu konuyu gündeme getirmemeye çalıştıklarını ifade eden Özsaraç; “Ama biz muhalefet partileri olarak bunu gündemde tutmak istiyoruz; sebebi ise halkımız il olmayı beklerken, bir bakacaklar büyükşehir sınırlarındayız. Ve artık il oldunuz konuşmayın diyecekler. Bunu sinsi sinsi tezgâhlıyorlar. Böyle olduktan sonra da ne yapalım, büyüklerimiz böyle istedi diyecekler. Biz buna karşı çıkıyoruz, İnegöl halkı bunu bilsin ki, Büyükşehir’in bize getireceği hiçbir şey yok. Biz belediyelerin yerinden yönetilmesini özellikle istiyoruz. Bu yüzden de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Büyükşehir’in tek getirisi pahalılık olacaktır. Bu yüzden biz CHP İlçe Teşkilatı olarak buna tamamen karşıyız. Vatandaşlarımızın oylarını buna göre atmalarını istiyoruz. Bundan sonraki yerel seçimlerde, geçen seçimlerde nasıl Alanyurt İnegöl’e mahalle olduysa İnegöl’de Bursa’ya bağlanacak. Eğer durum oraya gelirse de Bursa galip çıkacaktır” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07