CHP İlçe Başkan Kazanç İktidara Seslendi;

CHP İlçe Başkan Kazanç İktidara Seslendi;

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit edilmesi üzerine basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erol Kazanç, iktidarın akan kanı biran önce durdurmasını istedi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit edilmesine Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erol Kazanç, yayımladığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Basın açıklamasında iktidara seslenerek ‘Akan kanı durdurun’ diyen Kazanç, “15 Temmuz geldi. Abdullah Öcalan 15 Temmuza kadar süre tanımıştı. 13 şehidimizle, kaçırılan askerlerle, dağa kaldırılan işçilerle, hastanede yaralanarak yatan 7 askerimizle süre doldu. Biz bunların acısını yüreğimizde yaşarken, aileler perişan olmuşken, bizim meclisimizde bu ülkenin en üst meclisinde tartışma neydi? Halkın kürsüsünden biri, ‘Sizin zamanınızda da İmralı ile görüşme yapılıyordu’ diyerek resmen teröristlerle bu ülkede pazarlıklar yapıldığını kabul ediyor, kendilerinin de teröristlerle pazarlık yaptığını ima edebiliyorlardı.” dedi.

 

Başkan kazanç açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, “Kurtuluş Savaşında hepimizin kanları birbirine karışmıştır. Bugün bu ülkede yaşayan 75 milyon insanın ecdatları toprağa dökülen kanları ile kan kardeş olmuştur. Bu kardeşliği sadece ve sadece uluslar arası çıkar şebekelerinin, Türkiye üzerindeki ihtirasları ve amelleri ortadan kaldırabilir, Tabi birde içimizdeki işbirlikçiler sayesinde emellerine ulaşırlar. Evet, ocağımıza ateş düştü. Bugün acımız var yarın tekrar etmeyeceğinin de garantisi yok. Sizler mecliste suçu birbirinize atmayı bırakın 9 yıldan beri iktidardasınız, gizli gizli görüşmeleri bırakın. Bu akan kanı durdurun. Ülkemizde gündüz vakti yol kesip insanların kimlikleri sorgulanıyorsa, devlet kurumlarında görev yapanlar ve güvenlik gücü personeli dağa kaldırılıyorsa, ocaklara ateş düşüyorsa, sizler orada ne yapıyorsunuz? Diyarbakır olaylarına tetkik etmeye üst rütbeli iki generalimiz gidiyormuş. İyi ki Diyarbakır’a gidecek iki generalimiz kalmış.”diye konuştu.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50